Вернуться назад Распечатать

Як зварити суп з курки?

Як зварити суп з курки?
Курячий суп – справжня класика кулінарного жанру. Його готують у всьому світі по-різному зі своїми секретами і особливостями. Але завжди, страва виходить неймовірно легким і корисним. Давайте ж дізнаємося з вами, як зварити смачний суп з курки.

Як зварити гречаний суп з куркою?


Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 3 л;

  • курячий суповий набір – 345 г;

  • гречана крупа – 185 г;

  • морква середня – 45 г;

  • цибуля – 55 г;

  • картопля середній – 115 г;

  • кріп свіжий – за смаком;

  • спеції ;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Перед тим, як зварити суп, наливаємо в каструлю холодну свіжу воду, викладаємо курку і встановлюємо посуд на вогонь. Після закипання знімаємо з поверхні пінку і варимо бульйон близько години.
    Тим часом займемося овочами: цибуля обробляємо, шаткуємо кубиками, а моркву подрібнюємо за допомогою терки. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо овочі і підрум'янюємо їх, помішуючи, до золотистого кольору. Картоплю обробляємо і рубаємо невеликими кубиками. Гречану крупу промиваємо кілька разів, просушуємо і окремо обсмажуємо на сухій сковороді 5 хвилин. Готову курку акуратно виймаємо, знімаємо м'ясо з кісток і кидаємо його назад. Додаємо картоплю, обжарку, висипаємо гречку, приправляємо спеціями і варимо суп 15 хвилин на невеликому вогні.

    Як зварити рисовий суп з куркою?


    Інгредієнти:

  • курячі стегна – 345 г;

  • картопля – 345 г;

  • рис сухий – 115 г;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • морква середня – 45 г;

  • цибулина – 45 г;

  • спеції;

  • свіжа зелень;

  • вода.


  • Приготування
    З курячих стегон варимо протягом години ароматний бульйон. Після закипання, виймаємо м'ясо і додаємо картоплю, нарізану однаковою соломкою. Далі кидаємо промитий рис, спеції і готуємо при середньому кипінні близько 10 хвилин. Слідом додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Остигле м'ясо акуратно відокремлюємо від кісток і повертаємо в суп. Прикриваємо посуд кришкою і тушкуємо страву до готовності. Розливаємо суп по тарілках і прикрашаємо рубаною зеленню.

    Як зварити смачний гороховий суп з куркою?


    Інгредієнти:

  • сухий горох колотий – 305 м;

  • вода;

  • курячий суповий набір – 285 г;

  • картопля – 95 г;

  • морква – 45 г;

  • цибуля – 45 г;

  • спеції;

  • куркума – щіпка;

  • свіжа зелень;

  • олія рослинна.
  • Як зварити суп з курки?


    Приготування
    Горох промиваємо і замочуємо приблизно на 1 годину в прохолодній воді. Куряче м'ясо викладаємо в каструлю разом з нахабною крупою, заливаємо свіжою водою і ставимо на середній вогонь. Після закипання, акуратно знімаємо пінку, зменшуємо нагрівання і варимо бульйон близько години. Цибульку і моркву обробляємо, дрібно кришимо і пасеруємо на олії, додавши спеції і куркуму. Картопля обробляємо і нарізаємо скибочками. Коли горох розвариться, підсолюємо суп, кидаємо картоплю і, прикривши кришкою, тушкуємо до готовності. За кілька хвилин до закінчення, відправляємо в суп овочеву обжарку і прикрашаємо страву зеленню.