Курячий суп – справжня класика кулінарного жанру. Його готують у всьому світі по-різному зі своїми секретами і особливостями. Але завжди, страва виходить неймовірно легким і корисним. Давайте ж дізнаємося з вами, як зварити смачний суп з курки.
Як зварити гречаний суп з куркою?
Інгредієнти: вода фільтрована – 3 л; курячий суповий набір – 345 г; гречана крупа – 185 г; морква середня – 45 г; цибуля – 55 г; картопля середній – 115 г; кріп свіжий – за смаком; спеції ; олія рослинна. Приготування Перед тим, як зварити суп, наливаємо в каструлю холодну свіжу воду, викладаємо курку і встановлюємо посуд на вогонь. Після закипання знімаємо з поверхні пінку і варимо бульйон близько години.
Тим часом займемося овочами: цибуля обробляємо, шаткуємо кубиками, а моркву подрібнюємо за допомогою терки. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо овочі і підрум'янюємо їх, помішуючи, до золотистого кольору. Картоплю обробляємо і рубаємо невеликими кубиками. Гречану крупу промиваємо кілька разів, просушуємо і окремо обсмажуємо на сухій сковороді 5 хвилин. Готову курку акуратно виймаємо, знімаємо м'ясо з кісток і кидаємо його назад. Додаємо картоплю, обжарку, висипаємо гречку, приправляємо спеціями і варимо суп 15 хвилин на невеликому вогні.
Як зварити рисовий суп з куркою?
Інгредієнти: курячі стегна – 345 г; картопля – 345 г; рис сухий – 115 г; вода фільтрована – 2 л; морква середня – 45 г; цибулина – 45 г; спеції; свіжа зелень; вода. Приготування З курячих стегон варимо протягом години ароматний бульйон. Після закипання, виймаємо м'ясо і додаємо картоплю, нарізану однаковою соломкою. Далі кидаємо промитий рис, спеції і готуємо при середньому кипінні близько 10 хвилин. Слідом додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Остигле м'ясо акуратно відокремлюємо від кісток і повертаємо в суп. Прикриваємо посуд кришкою і тушкуємо страву до готовності. Розливаємо суп по тарілках і прикрашаємо рубаною зеленню.
Як зварити смачний гороховий суп з куркою?
Інгредієнти: сухий горох колотий – 305 м; вода; курячий суповий набір – 285 г; картопля – 95 г; морква – 45 г; цибуля – 45 г; спеції; куркума – щіпка; свіжа зелень; олія рослинна. Приготування Горох промиваємо і замочуємо приблизно на 1 годину в прохолодній воді. Куряче м'ясо викладаємо в каструлю разом з нахабною крупою, заливаємо свіжою водою і ставимо на середній вогонь. Після закипання, акуратно знімаємо пінку, зменшуємо нагрівання і варимо бульйон близько години. Цибульку і моркву обробляємо, дрібно кришимо і пасеруємо на олії, додавши спеції і куркуму. Картопля обробляємо і нарізаємо скибочками. Коли горох розвариться, підсолюємо суп, кидаємо картоплю і, прикривши кришкою, тушкуємо до готовності. За кілька хвилин до закінчення, відправляємо в суп овочеву обжарку і прикрашаємо страву зеленню.