Смачний, густий, ароматний суп гороховий – це дуже корисно. Горох – джерело рослинного білка і безлічі корисних мікроелементів. Одна проблема – вариться він зазвичай нешвидко, тому його заздалегідь (найчастіше на ніч) замочують. Але такий спосіб подобається не всім, а тому часто задають питання, як варити гороховий суп без замочування гороху. Є кілька варіантів.
Варіант перший – горошок зелений Щоб зварити суп гороховий без замочування, можна використовувати заморожений горошок – сьогодні його легко знайти в супермаркетах.
Інгредієнти: м'ясо на кісточці (свинина, яловичина або курка) – близько 05 кг; картопля рожевих сортів – 3-4 бульби; морква молода – 1 великий пучок; цибулина ріпчаста великий – 1 шт.; заморожений горошок – 15 чашки (близько 300 г); петрушка кучерява (або звичайна крупнолистная) – 1 маленький пучок; сіль – приблизно 15 ч. ложки; олія холодного віджиму нерафіновану соняшникову – 4-5 ст. ложок. Приготування Моєму м'ясо, складаємо в каструлю і варимо при самому повільному кипінні бульйон, знімаючи піну у міру появи. Курку залишаємо на 45 хвилин, свинину відварюємо трохи більше години, телятину – не менше півтора. Овочі чистимо, ріжемо: цибулька – дрібними кубиками, моркву – тонкими кружальцями, картоплю – соломкою. Масло прогріваємо і пасеруємо цибулю і моркву до приємного трохи коричневого відтінку. Додаємо в суп всі разом – пасерування, картоплю і горох. Його можна не розморожувати. Чекаємо чверть години, солимо. Коли суп настоїться під кришкою, наливаємо його в мисочки і посипаємо шаткованою зеленню. Сметана теж не завадить.
Суп з сухого гороху Припустимо, морозива горошку немає. Розповімо, як швидко зварити суп гороховий з сухого гороху без замочування.
Інгредієнти: горох сухий – 1 склянка; холодна вода фільтрована – 3 склянки; сода – 1/4 ч. ложки. Приготування Для початку горох висипаємо на стіл і перебираємо. Видаляємо пошкоджені і зіпсовані горошини, пересипаємо в миску і починаємо мити. Мити горох треба в холодній воді, найпростіше всипати його в сито, сито поставити в миску і залишити воду хвилин на 10. Або, якщо води шкода, заливаємо, добре збовтуємо, зливаємо. Чистий горох перекладаємо в каструлю. Наливаємо приблизно половину води і додаємо соду. Вода повинна лише злегка
покривати горошок. Варимо. Вода википить досить швидко – хвилин за 5 так що від плити не відходимо. Коли води майже не залишиться, доливаємо третина води, що залишилася. Википає – доливаємо, поки вода не закінчиться. Якщо порахувати в цілому, скільки варити гороховий суп без замочування, вийде хвилин 20. Далі додаємо будь-які інгредієнти за смаком: варене м'ясо , копченості або ковбаси, пасеровані овочі, зелень, часник. Виходить смачно і швидко.
Тепер ви знаєте, як приготувати гороховий суп без замочування гороху, також можна зварити його в мультиварці - це теж не дуже довго, але час варіння буде залежати від конкретної моделі.