Гарбуз є універсальним овочем, з якого можна приготувати як апетитний десерт, так і організувати смачний ситний обід.
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, як запекти гарбуз у духовці шматочками і приготувати таким чином солодке ласощі, а також ознайомитеся з технікою фарширування і запікання плода цілком з начинкою.
Гарбуз, запечена в духовці з медом - рецепт
Інгредієнти: гарбуз – 325 г; мед квітковий – 35 г; вода фільтрована – 35 мл; олія соняшникова рафінована – 20 мл; цукровий пісок – 20-25 р. Приготування Рецепт запеченої в духовці гарбуза неймовірно простий. Досить розрізати очищену від шкірки, м'якоть овоча на шматочки товщиною приблизно півтора сантиметра, укласти їх в форму і полити сумішшю меду, соняшникової рафінованої олії і води. Після запікання овочу в духовій шафі протягом тридцяти п'яти-сорока хвилин, посипаємо його цукровим піском і відправляємо підрум'янитися при максимальній температурі ще хвилин на сім.
Гарбуз з яблуками, запечена в духовці
Інгредієнти: гарбуз – 420 г; яблука кисло-солодкі – 320 г; кориця мелена – 1 щіпка; сік лимонний – 20 мл; цукровий пісок – 45-65 р. Приготування Якщо доповнити підготовлені шматочки гарбуза нарізаними на великі кубики або часточки яблуками отримаємо неймовірно смачний, безперечно корисний десерт, який особливо підійде для дієтичного меню.
Для реалізації рецепта викладаємо підготовлені шматочки гарбуза і яблук у форму для запікання, збризкуємо страву лимонним соком, приправляємо меленою корицею і цукровим піском і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку запікатися на двадцять п'ять хвилин. Можна додатково присипати скибочки овочів і фруктів кунжутним насінням або горіхами.
Подаємо апетитний десерт в охолодженому вигляді, прикрасивши листочками м'яти.
Фарширована гарбуз, запечена в духовці з рисом і м'ясом
Інгредієнти: гарбуз – 24-26 кг; свиняча лопатка або ошийок – 720 г; крупа рисова – 110 г; морква – 110 г; цибулина ріпчаста – 110 г; масло вершкове – 35 г; сухі трави прованські – 1 щіпка; свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка; кухонна сіль – 2 щіпки; олія соняшникова без аромату – 55 мл Приготування Для приготування страви вибираємо гарний плід гарбуза правильної форми, промиваємо його і вирізаємо зверху подобу кришки. Вибираємо за допомогою ложки насіння і добре вичищаємо плід всередині від волокон, щоб залишилася тільки м'якоть, яку натираємо вершковим маслом і сіллю.
На сковороді пасеруємо до прозорості дрібненько нарізану ріпчасту цибулину, а потім закладаємо морква, пропустивши її попередньо через крупну тертку або нарізавши тоненькою соломкою (що краще). Обсмажуємо овочі разом ще пару хвилин, і викладаємо в іншу посудину. Тепер плесни у сковороду ще трохи олії без аромату олії, даємо йому прогрітися, і викладаємо нарізану на невеликі скибочки свинину. Даємо м'яса придбати апетитний рум'янець, періодично помішуючи, і викладаємо до
обсмаженою овочам. Туди ж додаємо відварену до стану al dente рис, кидаємо прованські сухі трави, перець чорний мелений, кухонну сіль і перемішуємо. При бажанні можна додати в начинку для гарбуза трохи свіжої зелені або нарізаного соломкою або кубиками болгарського перцю, що додасть страві певного аромату.
Наповнюємо підготовленою масою нашу гарбузика, прикриваємо «кришкою» і ставимо запікатися в духовку на півтори години при температурі 200 градусів.
При подачі знімаємо трохи м'якоті зі стінок гарбуза і подаємо її разом з начинкою.