Вернуться назад Распечатать

Як загасити кабачки?

Як загасити кабачки?
У цей час одними з найбільш актуальних стають рецепти кабачків. Завдяки своєму легкому смаку і щільною текстурою, вони легко переносять кожен із способів приготування, не гублячись на фоні інших компонентів. У цьому матеріалі ми поговоримо про те, як загасити кабачки.

Як смачно загасити кабачки з куркою?


Найпопулярнішим поєднанням є те, що включає в свій склад не тільки самі кабачки, але і овочеве асорті, а разом з ним м'ясо, найчастіше курку. Саме на такому простому варіанті того, як можна загасити кабачки швидко і смачно, і ми вирішили зупинитися.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 280 м;

  • бекон - 85 м;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • часник - 2 зубки;

  • кабачок - 270 г;

  • баклажан - 90 г;

  • солодкий перець - 70 г;

  • томати консервовані - 430 г;

  • стручкова квасоля - 90 г;

  • печериці - 90 г;

  • вершки - 115 мл;

  • сушений орегано, базилік - по щіпці.


  • Приготування
    Перед тим, як покласти курку з кабачками і помідорами, обсмажте на сухій жаровні бекон до тих пір, поки з шматочків не витопиться весь жир. До румяному бекону відправте курятину і дайте їй схопитися. Після того, як шматочки курки змінили колір на легкий золотисто-коричневий, до них додають нарізану цибулю і пюре з часникових зубков. Через хвилину слідом можна відправляти перець, баклажани і стручки квасолі. Ще 5 хвилин і в жаровню закладають шматочки кабачків і грибів, приправляють вміст посуду, і всипають сушені трави. Відразу після можна вливати томати разом з соком, в якому вони були законсервовані. Коли всі овочі розм'якшаться, залишиться тільки влити вершки і можна пробувати.

    Як загасити кабачки з овочами на сковороді?


    Ще одне відоме блюдо з кабачками і овочами – рататуй. Зазвичай його готують в духовій шафі, але ми зупинимося на простому варіанті, для якого буде потрібно тільки плита і сковорода.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • баклажан - 135 г;
  • Як загасити кабачки?

  • кабачки - 390 г;

  • солодкий перець - 215 г;

  • прованські трави - 1 ст. ложка;

  • свіжий базилік;

  • томати - 680 мл


  • Приготування
    Розігрійте достатню кількість оливкової олії і карамелизируйте в ньому півкільця цибулі. Через 12 хвилин посоліть размягчившийся цибулю і додайте інші інгредієнти, крім свіжого базиліка. Овочі для такого рататуя можна швидко нарізати кубиками. Накрийте сковороду кришкою і залиште все вирувати на слабкому вогні протягом години. Готову страву доповніть свіжим базиліком і пробуйте.