Сухарики можуть грати роль не тільки смачною самостійної закуски, але і цікавого доповнення до основних страв. Технологія їх приготування не зміниться в залежності від цілей подальшого використання, тому нижче ми розглянемо універсальний спосіб запікання сухариків в духовці в домашніх умовах.
Сухарики з білого хліба в духовці
Сухарики з цього рецепту наповнені смаком часнику і ароматних трав Провансу, а тому стануть прекрасним доповненням легких салатів та соусів-діп.
В даному випадку ми використовуємо часник сушений, перемелений в порошок, завдяки чому самі сухарики наповняться часниковим смаком, але не згорять, як це сталося б при додаванні свіжого часнику.
Інгредієнти: буханець хліба (середня); сушений часник - 2 ст. ложки; оливкова олія - 75 мл; орегано, базилік - по 1 ст. ложці. Приготування Нарізавши хліб на шматочки потрібного розміру, полийте оливковою олією. Змішайте часник сушений з травами, хорошою пучкою солі і невеликою кількістю свіжозмеленого перцю. Щедро посипте сухарики на деку отриманою сумішшю і обваляйте їх, переконавшись у тому, що кожен з шматочків хліба покритий спеціями рівномірно. Запікайте часникові сухарики в духовці близько 14 хвилин при 180 не забуваючи перемішувати.
Як приготувати домашні сухарики в духовці?
Інгредієнти: буханець хліба (середня); сушений цибуля - 5 г; сушений часник - 5 р; сушений чебрець, базилік і орегано - щіпці; оливкова олія - 35 мл Приготування Розділений на кубики хліб збризніть оливковою олією, посоліть, приправте травами, сушеним цибулею, а також часником. Розподіліть все на пергаменті і поставте під гриль духовки. У даному режимі хліб швидко підрум'янюється, тому уважно стежте за ним і перевертайте при необхідності.
Сухарі з сиром в духовці – рецепт
Ці сухарики гарні як самостійна закуска або доповнення до супу, а ще їм неодмінно зрадіє
кожен любитель сиру.
Інгредієнти: багет ; оливкова олія - 65 мл; тертий чеддер - 85 р. Приготування Багет розрізати на шматочки бажаної форми і розміру, збризніть оливковою олією, добре посоліть, а після розкладіть на деку. Посипте шматочки хліба тертим сиром, розподіляючи його не занадто товстим шаром, щоб він пропікся і став хрустким. Далі залишається розташувати все в розігрітій до 180 градусів духовці і дочекатися, поки поверхня сухариків стане рум'яною і підсмаженою.