Виготовлення домашніх сухариків – зручний і досить вигідний спосіб позбутися від невикористаних залишків вчорашнього хліба. Вони можуть стати чудовою добавкою до звичайного супу або простенького салату, або пікантною закускою до пива. Готувати їх дуже просто, а за смак і користь вони явно виграють у покупних побратимів.
Як зробити смачні сухарики в домашніх умовах?
Інгредієнти: хліб пшеничний – 6-7 шматочків; спеції; сіль; масло рослинне – 55 мл Приготування Білий хліб наріжте кубиками. У масло додати сіль, спеції і добре розмішайте. Налити олію у звичайний маленький пакет, туди ж відправте шматочки хліба. Пакет надуйте наполовину, край зав'яжіть і струшуйте, поки хліб не просочиться ароматним маслом з добавками. Духовку нагрійте до 210 градусів. Приправлені шматочки висипте на деко одним рівним шаром і помістіть в духовку. Іноді помішуючи, підсмажуйте сухарики до бажаного хрускоту.
Сухарики до пива з сиром і часником в домашніх умовах - рецепт в духовці
Сухарі з сиром і часником - чудова закуска до пінному. Головне - вибрати твердий сир (наприклад, пармезан) і натерти його як можна дрібніше, щоб при запіканні, він убрався в шматочки хліба і не розтікся по листу.
Інгредієнти: хліб будь-який, бажано вчорашній; рослинне масло – 75 мл; дрібно натертий пармезан – 85 м; сушений часник – 35 г; сіль, перець. Приготування Шматочки хліба наріжте кубиками і визначте в глибоку ємність. Окремо змішайте масло з сиром, часником і щедрою пучкою солі і перцю. Цієї масляною сумішшю полийте сухарики і ретельно все перемішайте. Розподіліть промаслені сухарики на листі, покритому пергаментом, і поставте в розігріту до 195 градусів духовку на 7-10 хвилин. В середині процесу грінки перемішайте для рівномірного нанесення зі всіх бочков.
Сухарики в мікрохвильовці для «Цезаря» в домашніх умовах
Якщо вам потрібно швидко зробити сухарики для салату чи супу, то спосіб підсушування хліба в СВЧ саме те, що потрібно.
Інгредієнти: білий (сірий) хліб – 275 г; сіль; часник – 1-2 зубчики; оливкова масло – 110 мл; вода – 25 мл Приготування Хліб наріжте кубиками. У невелику миску видавити через прес зубчики часнику, додайте воду, масло, посоліть за смаком і перемішайте. Розподіліть на плоскій тарілці підготовлені скибочки хліба і збризкуйте його з усіх сторін ароматною сумішшю. Поставте посуд з заготівлею в мікрохвильовку буквально на одну хвилинку і подрумянивайте з кожної сторони до бажаного ступеня хрускоту. Головне такі грінки не пересушити.