Даний матеріал допоможе недосвідченим господаркам або тим, хто бажає покращити свій кулінарний досвід приготувати для себе і своєї родини неймовірно смачні і завжди вдалі домашні оладки. Достатньо лише слідувати простим рекомендаціям, правильно дотримати пропорції інгредієнтів і результат вас неодмінно порадує.
Як спекти пишні оладки на кефірі або кислому молоці (кисляку)?
Інгредієнти: кефір або кисле молоко (кисляк) – 490 мл; борошно просеянная пшеничне – 400-450 г; ванілін – 1 маленька щіпка; сода харчова – 5 г; оцет – 10 мл; пісок цукровий – 115 г; велика сіль – 1 маленька щіпка; рослинна без аромату олія – 150 мл Приготування Даний рецепт приготування оладок не містить яєць, але цей факт грає тільки на користь готовим виробам. Вони виходять м'якими, ніжними, а завдяки кефіру або кисляку ще і пишними.
Щоб приготувати тісто, виливаємо в миску кефір або кисле молоко, додаємо цукровий пісок, ванілін і сіль і перемішуємо гарненько до розчинення всіх кристалів. Тепер гасимо харчову соду оцтом і вводимо в кефірну масу. На останньому етапі просіваємо борошно і потроху вмішуємо її в тісто, домагаючись його щільності як густа сметана. Вона не повинна стікати струменем з ложки, а лише повільно спадати з неї всією масою.
Залишилося тільки посмажити оладки на прогрітому у товстостінній сковороді рослинному маслі, яке повинно бути неодмінно без аромату. Подрумянившиеся з двох сторін виробу викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, медом, варенням або іншим доповненням на свій смак.
Як спекти смачні оладки на молоці без дріжджів?
борошно просеянная пшеничне – 520 г; молоко незбиране – 720 мл; велике яйце куряче – 2 шт.; сода харчова – 10 г; лимонний сік – 15 мл; ванілін – 1 щіпка; велика сіль – 1 невелика щіпка; пісок цукровий – 140 г або по смаку; рослинна без аромату олія – 150 мл Приготування Приготування тесту для оладок на молоці починаємо з обробки курячих яєць. Розміщуємо їх в миску і
змішуємо з цукровим піском, ваніліном і сіллю до однорідності і легкої пишноти. Після цього вливаємо в яєчну суміш трохи тепле молочко, вводимо погашену лимонним соком харчову соду і вмішуємо невеликими порціями просіяне борошно. Текстура готового тіста повинна бути, як густа домашня сметана, і тоді вироби вийдуть пишними. Якщо ж ви, навпаки, бажаєте отримати більш плоскі вироби, то трохи зменшуємо густоту тіста.
Викладаємо невеликі порції приготованого тіста, скориставшись столовою ложкою, в прогріте на сковороді масло рослинне без аромату і даємо оладушкам підсмажитися з двох сторін і придбати бажаний рум'янець.