Зі свинячої рульки готують безліч страв, які можуть як урізноманітнити повсякденний раціон, так і доповнити святкове меню .
Холодець зі свинячої рульки – рецепт в мультиварці
Інгредієнти: рулька - 690 м; свинячі ніжки - 325 г; ріпчаста цибуля - 145 г; морква - 110 г; лаврове листя – 2-3 листочка. Приготування Підготуйте всі м'ясні компоненти, зачистивши від щетинок, визначте їх у чашу разом з очищеними і ретельно промитими овочами. Залийте водою до максимуму. Доведіть бульйон до кипіння в режимі «Випічка», шум з поверхні ретельно зніміть, всипте сіль і вимкніть прилад на «Гасіння» на 5 годин. Після закінчення часу процідіть бульйон. Розберіть м'ясо на волокна, розкладіть його по формах і залийте. Після того як холодець повністю застигне в холодильнику його можна дегустувати.
Гороховий суп зі свинячої рульки
Інгредієнти: рулька – 1 шт.; горох – 235 г; морква невелика – 2 шт.; картопля разваристый – 3 шт.; корінь петрушки – 1 шт.; лаврушка – 2 листочка; цибуля – 2 шт.; свіжа зелень, улюблені спеції. Приготування Горох ретельно промийте, залийте водою і залиште розбухати. Рульку визначте у велику каструлю з водою, поставте на вогонь, додайте корінь петрушки, цілу моркву, доведіть до кипіння і залиште м'ясо варитися на 2-25 години.
Після того як рулька охолоне, відокремте м'ясо від кістки. Дістаньте з бульйону коріння і відправте на нього набряклий горох. Очищену картоплю поріжте кубиками, а моркву і цибулю – шматочками. Коли горох буде майже готовий, додайте овочі, зменшіть вогонь і доведіть все до кипіння. В самому кінці заправте суп м'ясними шматочками, посоліть, поперчіть і киньте лаврушку. Почекайте 15 хвилин, поки страва настоїться і можете пробувати.
Террін з свинячої рульки
Террін стане чудовим рішенням, якщо ви не знаєте, що можна приготувати з свинячої рульки.
Інгредієнти: рулька — 1 шт.; грудка куряча — 245 г; горошини запашного перцю — 6 шт.; лаврушка — 2 листочка; часник — 2 зубчики; оливки зелені — 15-20 шт.; кріп, петрушка — 45 г; желатин — 1 ст. ложка; сіль. Приготування Підготовлену рульку добре промийте і разом з курятиною відправте варитися. Коли закипить, зніміть шум і додайте сіль, перець, лаврушку, зменшіть вогонь і варіть 4 години.
Зі звареної і повністю охолола рульки, видаліть кістки, а м'ясо розберіть на шматочки. Шкіру залиште цілою. Зелень порубаєте, оливки можна покласти цілі
або порізати навпіл. М'ясо, зелень, оливки і пюрированный часник акуратно перемішайте.
Форму злегка змочіть водою і вистелити плівкою (краю повинні звисати). Розкладіть свинячу шкіру. Половину м'ясної суміші розподіліть по основі, потім шар курячого м'яса, потім знову покрийте м'ясної масою.
У склянці бульйону розведіть желатин. Залийте їм м'ясо, в кількох місцях проколюючи ножем (щоб бульйон розподілився рівномірно), акуратно утрамбуйте м'ясо ложкою. Запечатайте террін звисаючими з форми краями плівки і поставте в холод на 10 годин.