Підчеревок – черевна частина свинини, що складається з шарів м'яса і сала. Сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами і розповімо, як смачно запекти подчеревок в духовці.
Подчеревок, запечене в тісті
Інгредієнти: свинячий підчеревок – 1 кг; листкове тісто – 1 упаковка; приправа для м'яса; часник – 3 зубчики; олія рослинна; Приготування Перед тим, як запекти подчеревок в духовці, готуємо його: промиваємо, обсушуємо, рясно натираємо спеціями, приправами і видавленим через прес часником. Замариноване м'ясо викладаємо в миску і на 3 дні ставимо в холодильник під прес. Потім виймаємо сало і видаляємо зайві спеції. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо, розкачуємо його на столі, припорошенном борошном, і формуємо коржик. Загортаємо в неї, як в конверт, сало, перекладаємо заготовку на деко і зверху злегка промазуємо рослинним маслом. Запікаємо страву в духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього робимо на тісті зверху розріз і трохи підверніть краю. Знову відправляємо страву в духову шафу і засікаємо рівно 10 хвилин, щоб злегка сало підрум'янилося. Приготований таким чином подчеревок, виходить неймовірно ніжним і напрочуд соковитим, а тісто – апетитним і хрустким.
Рецепт підчеревина, запеченого в духовці, в рукаві
Інгредієнти: подчеревок свинячий – 2 кг; спеції ; часник – 10 г; сухий лист лавровий – 2 шт.; олія рослинна. Приготування Отже, беремо свинину, акуратно зрізаємо гострим ножем верхній шар м'яса, але не дорезаем трохи, і розгортаємо подчеревок, як книжку. Далі м'ясо злегка відбиваємо, рясно змащуємо видавленим через прес часником і солимо за смаком. Посипаємо меленим перцем і звертаємо рулетом. Щільно пов'язуємо ниткою, викладаємо заготовку в рукав для запікання, який змащуємо всередині рослинним маслом. Під рулет
підкладаємо лавровий листочок і зав'язуємо рукав нитками з двох сторін. Відправляємо його у велику каструлю, заливаємо свіжою водою, і відправляємо посуд на вогонь. Після закипання, зменшуємо газ і варимо під кришкою 15 години. Після цього виймаємо рулет з підчеревина, знімаємо з нього плівочку і запікаємо в духовці, полив рідиною, яка виділилася з м'яса у процесі варіння. Через 30 хвилин, дістаємо запечене м'ясо, остуджуємо і обрізаємо всі нитки. Прибираємо страву на ніч у холодильник, а потім нарізаємо тоненькими пластами і подаємо до столу в якості холодної закуски.