У продажу величезний вибір сухариків промислового виробництва. Але, зовсім не секрет, що для того, щоб вони вийшли смачними і ароматними, виробники використовують величезну кількість зовсім не корисних добавок. Ми ж вам зараз розповімо, як зробити сухарики в домашніх умовах – смачно, швидко і натурально.
Сухарики до пива в домашніх умовах
Інгредієнти: хліб білий – 400 г; зубчики часнику – 3 шт.; сіль; твердий сир – 110 г; спеції; рослинне масло. Приготування Невеликими шматочками нарізаємо хліб. Притрушиваем їх усіма спеціями, тертим часником, підсолюємо і поливаємо олією. Притрушиваем тертим сиром і відправляємо в духовку. Підсушуємо близько півгодини, періодично розмішуючи їх.
Сухарики з часником в домашніх умовах
Інгредієнти: житній хліб – 450 г; часник – 3 зубчики; олія рослинна рафінована; сіль дрібна. Приготування Житній хліб ріжемо скибочками. Часник ріжемо навпіл і скибочки хліба гарненько натираємо з обох сторін. Після цього шматочки можна порізати тоненькими смужками. Збризкуємо їх рослинною олією і злегка присаливаем. Кладемо хліб на тарілку і ставимо в мікрохвильовку. Готуємо їх в режимі «Гриль» 15 хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо.
Смачні сухарики в домашніх умовах
Інгредієнти: бородінський хліб – 400 г; сіль; бульйонний кубик – 1 шт.; рослинна рафінована олія; вода. Приготування Хліб ріжемо невеликими кубиками. Бульйонний кубик розминаємо. Висипаємо в диспенсер, вливаємо близько 3 столових ложок води і збовтуємо. Розпилюємо отриману суміш по кубиках хліба і розмішуємо, потім злегка присаливаем. Таким же чином бульйонний кубик можна змішати з рослинним маслом і також за допомогою диспенсера нанести на кубики хліба. Крім того, можна також додати трохи подрібненого часнику і подрібненої зелені. Потім шматочки хліба кладемо в посуд для мікрохвильової печі і включаємо її на повній потужності на 3 хвилини. Потім розмішуємо і готуємо ще 3 хвилини. Повторюємо процедуру 3-4 рази. Сухарики, приготовані в мікрохвильовій печі в домашніх умовах, на водній основі виходять більш хрусткими, другі ж вийдуть більш м'якими.
Вершкові сухарі в домашніх умовах в духовці
Інгредієнти: білий батон; масло вершкове. Приготування Батон нарізаємо скибочками. Кожен з них злегка змащуємо вершковим маслом. Потім кожен скибочку ріжемо квадратиками. Розміщуємо їх на деко і відправляємо в нагріту до середньої температури духовку на 40 хвилин. А щоб вийшли сухарики легкими і повітряними, дверцята духовки потрібно тримати злегка прочиненими, тоді зайва волога буде виходити.
Сухарики в домашніх умовах пікантні
Інгредієнти: сірий хліб – 300 г; рослинна рафінована олія – 50 мл; часник – 3-4 зубчики; сіль. Приготування Сірий хліб нарізаємо невеликими кубиками або смужками. Часник подрібнюємо за допомогою преса, змішуємо його з сіллю і маслом. Мочаємо хліб у цю суміш, а потім викладаємо на деко і при 200 градусах витримуємо в духовці чверть години.
Як зробити солодкі сухарики до чаю в домашніх умовах
Інгредієнти: білий хліб – 1 буханець; ванільний цукор – 1 пакетик; родзинки – 100 г; кориця. Приготування Хліб нарізаємо довільними шматочками. Потім «встромляємо» в нього родзинки. Притрушиваем корицею і ванільним цукром. Відправляємо в добре нагріту духовку і витримуємо близько 20 хвилин.
Смачні сухарики з грибами в домашніх умовах
Інгредієнти: житній хліб ; сіль; сухий часник; сухі гриби; рослинне масло. Приготування Хліб нарізаємо смужками або кубиками. Сухі гриби за допомогою кавомолки перетворюємо в грибний порошок. Точно так само чинимо і з сушеним часником. Посипаємо шматочки хліба грибних і часниковим порошком, а також підсолюємо. Вливаємо трохи рослинної олії, перемішуємо і поміщаємо на деко. Підсушуємо сухарики в добре нагрітій духовці до бажаного стану сухості.