Основним секретом смачної страви є якість пасти. В ідеалі – це свіжа приготована тільки що паста, але її можна цілком замінити на пасту з магазину. Головне, щоб це був якісний продукт з твердих сортів пшениці. І, звичайно ж, смак готового блюда залежить від соусу, в головній ролі якого сьогодні шинка.
Рецепт пасти з шинкою і грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: гриби – 200 г; цибуля – 1 шт.; паста – 500 г; часник – 1 зубочек; шинка – 200 г; вершки – 04 літра; пармезан – 100 г; олія оливкова, базилік, спеції, сіль. Приготування Відварюємо Пасту у великій кількості води, попередньо посоливши його. Є один секрет: щоб макарони не злипалися під час варіння, додаємо у воду трохи рослинного масла. Відварити нам потрібно пасту майже до готовності. А поки вона вариться, цибулю і часник дрібненько порубаємо і кладемо в сковороду, де вже нагрілося оливкову олію, обсмажуємо буквально пару хвилин додаємо гриби. Це можуть бути будь-які гриби: і гливи, печериці або навіть білі гриби, які будуть особливо ароматними. Ріжемо досить дрібно, щоб вийшла грибна крихта розміром 1 см на 1 см, таких же розмірів робимо і шинку, яку відправляємо на сковороду слідом за грибами. Тушкуємо все компоненти близько п'яти хвилин і заливаємо вершками. Тепер доводимо смак до ідеалу за допомогою солі і улюблених спецій. Як тільки соус закипів, викладаємо в нього пасту, перемішуємо і доводимо до готовності за пару хвилин. За цей час натремо пармезан і наріжемо листочки базиліка. Зверху посипаємо ними гірку пасти вже на тарілці.
Рецепт пасти карбонара з шинкою і вершками
По суті своїй карбонара - це паста з шинкою і сиром, та ще й з вершками. Але є свої тонкощі в її приготуванні.
Інгредієнти: шинка – 400 г; вершки – 160 мл; сир – 400 г; паста – 600 г; жовток яєчний – 3 шт.; перець чорний мелений, сіль. Приготування Починаємо готувати з соусу, т. к. потім і шинка, і паста будуть готуватися одночасно і на соус не залишиться часу. Сир повинен бути твердим, в ідеалі – це пармезан. Натремо його на саму маленьку тертці, додамо до нього вершки і яєчні жовтки, поперчимо на свій смак. Пасту варимо в підсоленій воді. Існують стандартні пропорції на кожні 100 г пасти беремо 1 л води, а на кожен літр води 10 г солі. Тому нам знадобиться 6 літрів води і 60
г солі. Якщо ви варите свіжоприготовлену пасту, достатньо буде 3 хвилини. Якщо це паста з магазину, то дивіться час приготування на упаковці. Класична паста карбонара – це фетучине.
Шинку нарізаємо кубиками 1 см на 1 см і обсмажуємо на добре гарячій сковороді, можна додати крапельку масла, тільки щоб кубики не прилипали. Як тільки наша паста готова відправляємо її до шинки в сковороду і теж злегка обсмажуємо. Буквально пару хвилин, а потім поки все це гаряче висипаємо прямо до соусу і там добре перемішуємо. Подаємо, прикрасивши листочками базиліку.