Паста карбонара – смачне, ситне страву італійської кухні. Це спагеті або макарони з соусом, до складу якого входять яйця і сир. Як готувати карбонару з шинкою, читайте нижче.
Паста карбонара – рецепт з шинкою
Інгредієнти: паста з пшениці твердих сортів – 500 г; вершки 10% жирності – 500 мл; шинка – 300 г; сирі яйця курячі – 3 шт.; бекон – 200 г; пармезан – 300 г; сіль; спеції; олія оливкова – 15 мл Приготування Макаронні вироби (можна брати спагеті або будь-які інші макаронні вироби) відварюємо в підсоленій воді. На сковороді з розігрітим маслом обсмажуємо бекон, шинку, нарізані смужками. Збиваємо 3 яйця з вершками і необхідними спеціями. Трохи збиваємо до однорідності. Потім додаємо тертий сир і розмішуємо. У сковороду з шинкою відправляємо макарони, перемішуємо і додаємо яйця з вершками. Знову розмішуємо, витримуємо пару хвилин, а потім подаємо до столу.
Карбонара з шинкою і грибами
Інгредієнти: печериці свіжі – 100 г; вершки – 50 мл; цибуля – 100 г; сир; шинка – 100 г; зелень; оливкова олія; спагетті – 300 г; сіль. Приготування Відварюємо спагетті практично до готовності, в кінці воду зливаємо, а в каструлю з макаронними виробами додаємо масло і розмішуємо. Обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, готуємо 5 хвилин. Потім кладемо нарізану смужками шинку, вершки і макарони. Солимо, перчимо за смаком, готуємо хвилин 5 і посипаємо блюдо сиром. А перед самою подачею притрушиваем блюдо подрібненою зеленню.
Паста карбонара – рецепт з шинкою і вершками
Інгредієнти: паста – 200 г; часник – 3 зубчики; жовтки курячих яєць сирі – 3 шт.; шинка – 120 г; пармезан – 50 г; вершки – 180 мл Приготування Нарізаємо смужками шинку, очищений часник подрібнюємо. Окремо змішуємо збиті вершки з яєчними жовтками і дрібненько натертим пармезаном. Відварюємо Пасту практично до готовності. На розігріту сковороду наливаємо приблизно 20 мл оливкової олії. Коли олія нагріється, додаємо часник. Перемішуємо, щоб він не пригорів, обсмажуємо близько хвилини, а потім кладемо смужки шинки. Перемішуємо і готуємо хвилини 3. Відварені макарони відкидаємо на друшляк. Додаємо шинку з соусом. Ставимо на невеликий вогонь і готуємо близько 2 хвилин. Соус при нагріванні загусне. Карбонару з шинкою зверху притрушиваем сиром, натертим на тертці, і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!