Вернуться назад Распечатать

Картопляний рулет з грибами

Картопляний рулет з грибами
Поєднання картоплі з грибами не ново і реклами не потребує. Рекомендуємо випробувати такий тандем, приготувавши неймовірно смачний і апетитний картопляний рулет з грибами. Ви будете приємно вражені оригінальністю і привабливістю такого страви.

Пісний картопляний рулет з грибами в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • готове картопляне пюре – 720 г;

  • крохмаль – 95 г;

  • свіжі гриби – 260 г;

  • олія рослинна без аромату – 55 мл;

  • ріпчасті цибулини – 260 г;

  • морква – 260 г;

  • перець чорний свіжозмелену – 1 щіпка;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;

  • велика сіль – за смаком.


  • Приготування
    Пюре картопляне для рулету можна приготувати свіже або ж використати час, що залишився після обіду або вечері. Вмішуємо в нього крохмаль і ретельно перемішуємо, після чого розподіляємо прямокутним пластом на пергаментному аркуші, укладеному на деку. Маємо заготовку в гарячій духовці і даємо запектися при температурі 220 градусів хвилин п'ятнадцять.
    За цей час підготуємо начинку для рулету. Очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулька і перетираємо на тертці моркву, викладаємо овочі в сковорідку з розігрітим рослинним без аромату маслом і смажимо, помішуючи, хвилин п'ять-сім. Тепер додаємо заздалегідь промиті і дрібно нашатковані гриби і витримуємо на сковороді до випаровування вологи.
    По готовності картопляної заготовки розподіляємо на неї підготовлену начинку з грибів та овочів, притрушиваем її зверху додатково дрібненько нарубаної свіжої зеленню і акуратно згортаємо виріб рулетом, допомагаючи собі папером.
    Промазуємо поверхню рулету з картопляного пюре з грибами рослинним без аромату маслом і ставимо в духовку для підрум'янення ще хвилин на п'ятнадцять при тій же температурі.

    Картопляний рулет з грибами, куркою і луком


    Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 980 р;

  • філе курячої грудки – 220 г;

  • свіжі гриби – 280 м;

  • яйця курячі великі – 3 шт.;

  • ріпчасті цибулини – 280 м;

  • борошно просеянная пшеничне – 310 г;

  • олія рослинна без аромату – 45 мл;

  • масло вершкове селянське – 45 г;

  • перець чорний свіжозмелену – 1 щіпка;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;

  • велика сіль – за смаком;

  • насіння кмину або кунжуту для посипання.


  • Приготування
    В окремих каструльках одночасно ставимо варитися картоплю в мундирі і куряче філе. В цей час займемося грибочки з цибулею. Гриби ретельно промиємо, обсушим і наріжемо пластинами. Викладаємо грибну масу в гарячу сковороду і даємо випарується всієї вологи, після чого вливаємо масло й обсмажуємо вміст протягом трьох хвилин, помішуючи. Цибулини очищаємо, нарізаємо кубиками або чвертькільцями і відправляємо обсмажуватися в сковороду з рослинним маслом. В цей час виймаємо з бульйону готове куряче м'ясо, нарізаємо кубиками і закладаємо до цибулі. Через хвилин п'ять обсмажування додаємо туди ж грибочки і прогріваємо все разом ще кілька хвилин, приправивши в процесі сіллю і меленим чорним перцем.
    По готовності і охолодження очищаємо картопляні бульби від шкурок і пропускаємо через маленьку тертку або м'ясорубку. Додаємо до картопляної маси два жовтки, а білки, перед тим як ввести в картопляне тісто, опрацюємо до піків міксером. Додаємо сіль, масло вершкове м'яке, просіяне борошно пшеничне та
    Картопляний рулет з грибами
    ретельно вимішуємо до отримання не липкої маси.
    Маємо отримане картопляне тісто на деко з пергаментом і розкачуємо до товщини приблизно п'ять міліметрів. Зверху викладаємо підготовлену начинку, притрушиваем нарубаної зеленню і звертаємо конструкцію рулетом, допомагаючи собі листом пергаменту. Промазуємо поверхню яєчним жовтком і притрушиваем насінням кунжуту або кмину.
    Через тридцять-сорок хвилин запікання картопляного рулету при температурі 180 градусів він буде готовий до вживання. Достатньо лише розрізати його на порції і розкласти по тарілках.