Поєднання картоплі з грибами не ново і реклами не потребує. Рекомендуємо випробувати такий тандем, приготувавши неймовірно смачний і апетитний картопляний рулет з грибами. Ви будете приємно вражені оригінальністю і привабливістю такого страви.
Пісний картопляний рулет з грибами в духовці - рецепт
Інгредієнти: готове картопляне пюре – 720 г; крохмаль – 95 г; свіжі гриби – 260 г; олія рослинна без аромату – 55 мл; ріпчасті цибулини – 260 г; морква – 260 г; перець чорний свіжозмелену – 1 щіпка; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; велика сіль – за смаком. Приготування Пюре картопляне для рулету можна приготувати свіже або ж використати час, що залишився після обіду або вечері. Вмішуємо в нього крохмаль і ретельно перемішуємо, після чого розподіляємо прямокутним пластом на пергаментному аркуші, укладеному на деку. Маємо заготовку в гарячій духовці і даємо запектися при температурі 220 градусів хвилин п'ятнадцять.
За цей час підготуємо начинку для рулету. Очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулька і перетираємо на тертці моркву, викладаємо овочі в сковорідку з розігрітим рослинним без аромату маслом і смажимо, помішуючи, хвилин п'ять-сім. Тепер додаємо заздалегідь промиті і дрібно нашатковані гриби і витримуємо на сковороді до випаровування вологи.
По готовності картопляної заготовки розподіляємо на неї підготовлену начинку з грибів та овочів, притрушиваем її зверху додатково дрібненько нарубаної свіжої зеленню і акуратно згортаємо виріб рулетом, допомагаючи собі папером.
Промазуємо поверхню рулету з картопляного пюре з грибами рослинним без аромату маслом і ставимо в духовку для підрум'янення ще хвилин на п'ятнадцять при тій же температурі.
Картопляний рулет з грибами, куркою і луком
Інгредієнти: картопляні бульби – 980 р; філе курячої грудки – 220 г; свіжі гриби – 280 м; яйця курячі великі – 3 шт.; ріпчасті цибулини – 280 м; борошно просеянная пшеничне – 310 г; олія рослинна без аромату – 45 мл; масло вершкове селянське – 45 г; перець чорний свіжозмелену – 1 щіпка; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; велика сіль – за смаком; насіння кмину або кунжуту для посипання. Приготування В окремих каструльках одночасно ставимо варитися картоплю в мундирі і куряче філе. В цей час займемося грибочки з цибулею. Гриби ретельно промиємо, обсушим і наріжемо пластинами. Викладаємо грибну масу в гарячу сковороду і даємо випарується всієї вологи, після чого вливаємо масло й обсмажуємо вміст протягом трьох хвилин, помішуючи. Цибулини очищаємо, нарізаємо кубиками або чвертькільцями і відправляємо обсмажуватися в сковороду з рослинним маслом. В цей час виймаємо з бульйону готове куряче м'ясо, нарізаємо кубиками і закладаємо до цибулі. Через хвилин п'ять обсмажування додаємо туди ж грибочки і прогріваємо все разом ще кілька хвилин, приправивши в процесі сіллю і меленим чорним перцем.
По готовності і охолодження очищаємо картопляні бульби від шкурок і пропускаємо через маленьку тертку або м'ясорубку. Додаємо до картопляної маси два жовтки, а білки, перед тим як ввести в картопляне тісто, опрацюємо до піків міксером. Додаємо сіль, масло вершкове м'яке, просіяне борошно пшеничне та
ретельно вимішуємо до отримання не липкої маси.
Маємо отримане картопляне тісто на деко з пергаментом і розкачуємо до товщини приблизно п'ять міліметрів. Зверху викладаємо підготовлену начинку, притрушиваем нарубаної зеленню і звертаємо конструкцію рулетом, допомагаючи собі листом пергаменту. Промазуємо поверхню яєчним жовтком і притрушиваем насінням кунжуту або кмину.
Через тридцять-сорок хвилин запікання картопляного рулету при температурі 180 градусів він буде готовий до вживання. Достатньо лише розрізати його на порції і розкласти по тарілках.