Свиняча грудинка, приготовлена в духовці, виходить надзвичайно смачною і дуже соковитою. Таку страву можна подавати в якості гарячого основного страви або як оригінальну холодну закуску. Ми розповімо вам, як правильно приготувати свинячу грудинку в духовці.
Рецепт свинячої грудинки в духовці
Інгредієнти: підчеревина свіжа свиняча – 16 кг; часник – 10 г; спеції ; сухий лавровий листочок. Приготування Отже, часник чистимо, розрізаємо кожен зубчик на 3 частини, а лавровий лист подрібнюємо на невеликі шматочки. Грудинку промиваємо, робимо в м'ясі ножем глибокі проколи і кожен засовуємо шматочок часнику і лаврушки. Нашпигований шматок присмачую з усіх боків спеціями і викладаємо на фольгу. Загортаємо м'ясо у кілька шарів і запікаємо в розігрітій духовці 3 години при 160 градусах. Готового блюда даємо трохи охолонути й нарізаємо скибочками середньої товщини.
Свиняча грудинка, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти: свиняча грудинка – 415 г; цибуля зелена – за смаком; цибуля ріпчаста – 45 г; олія рослинна; сметана нежирна – 2 ст. ложки; мелений імбир; спеції. Приготування Картоплю чистимо, подрібнюємо невеликими скибочками і викладаємо на дно промасленим форми. Цибуля обробляємо, шаткуємо, посипаємо поверх картоплі. Грудинку розрізаємо на шматки і викладаємо наступним шаром. Посипаємо все спеціями, меленим імбиром, рубаною свіжої зеленню, цибулею і відправляємо страву на 35 хвилин в розігріту духовку. Потім промазуємо сметанкою і запікаємо ще 15 хвилин.
Рецепт рулету з свинячої грудинки в духовці
Інгредієнти: свіжа свиняча грудинка – 985 г; часник – 5 зубчиків; червона мелена паприка – щіпка; спеції. Приготування Шматок грудинки промиваємо, обсушуємо і акуратно прорізаємо посередині вздовж. Розгортаємо м'ясо «книжкою», укладаємо на його поверхню очищені і подрібнені зубчики часнику, підсолюємо, посипаємо чорним перцем і скручуємо грудинку в щільний рулет. Закріплюємо форму рулету товстими нитками і натираємо поверхню спеціями і солодкої ароматною паприкою. Загортаємо свинячу грудинку в харчову фольгу і запікаємо заготовку в духовці 55 хвилин при температурі 200 градусів. Готовий рулет злегка остуджуємо, розгортаємо, знімаємо нитки і нарізаємо тонкими невеликими скибочками. Викладаємо їх на красиве блюдо і подаємо до столу як оригінальну холодну закуску.