Якщо ви ще не пробували картопляні зрази з наповненням з яєць і зеленого лука, то рекомендуємо скористатися запропонованими рецептами і оцінити чудовий смак цієї страви.
Картопляні зрази з яйцем і зеленою цибулею - рецепт
Інгредієнти: картопля – 940 м; пшеничне борошно – 45-60 г; селянське вершкове масло – 30 г; стебла цибулі зеленої – 2-3 шт.; яйця середнього розміру, зварені круто – 3 шт.; яйце сире – 1 шт.; сметана густа – 55 г; гілочки свіжого молодого кропу – 3-5 шт.; чорний мелений перець – за смаком; сіль велика – за смаком; сухарі панірувальні – 120 г; рослинна рафінована олія. Приготування Спочатку підготуємо картопляну основу для страви. Для цього бульби овоча промиваємо, очищаємо, ріжемо на кілька частин і відварюємо до м'якості, посоливши в процесі за смаком воду. Одночасно варимо, очищаємо і нарізаємо кубиками дрібненькими курячі яйця і дрібно шаткуємо вимиті стебла зеленого лука. З'єднуємо яєчну і цибульну масу в миску, додаємо сметану, дрібненько нарізаний кріп, сіль і перчик і акуратно перемішуємо.
З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо овочеві скибочки толкушкой і даємо охолонути, після чого додаємо борошно, яйце сире, м'яке масло вершкове і ретельно перемішуємо.
З готової картопляної маси формуємо коржі, наповнюємо кожну начинкою і, підгинаючи краю, оформляємо зрази довгастої форми, за подобою котлет. Тепер паніруємо вироби в сухарях і тут же викладаємо у розігріте на сковороді рослинне без аромату масло. Як тільки зрази підрум'яняться до апетитної скоринки з двох сторін, витягаємо їх на тарілку і подаємо, доповнивши сметаною, овочами і зеленню.
Картопляні зрази з яйцем і зеленою цибулею в сирній паніровці в духовці
Інгредієнти: картопля – 940 м; пшенична борошно – 30 р; селянське вершкове масло – 35 г; стебла цибулі зеленої – 2-3 шт.; яйця середнього розміру, зварені круто – 3 шт.; сир твердий (бажано пармезан) – 60 г; чорний свіжозмелену перець – за смаком; сіль велика – за смаком; сухарі панірувальні – 115 г; зелень свіжого кропу – за смаком. Приготування Картопляна основа і начинка готується тим же методом, що і в попередньому рецепті. Очищені бульби
картоплі відварюємо до м'якості, посоливши при цьому воду, а потім розминаємо до стану пюре і після охолодження змішуємо з маслом і борошном. Відварені круто і очищені курячі яйця подрібнюємо дрібненькими кубиками і змішати з нарізаним зеленим цибулею, додавши при бажанні подрібнену зелень кропу. Твердий сир натираємо на маленькій тертці і вмикаємо розігріватися до 200-220 градусів духовку. Оформляємо зрази, поклавши начинку на сформовану картопляну коржик і защипнувши краю, паніруємо їх у сирної стружці і укладаємо на промаслений лист. Відправляємо вироби запікатися до апетитної рум'яної скоринки.