Запікання в духовці дійсно вихід, коли погода або інші обставини не дозволяють вибратися на природу, а шашлику дуже хочеться. Ці два рецепту дадуть вам можливість відчути себе як на пікніку і здивують легкістю приготування.
Природно, необхідно вибрати свіже м'ясо, бо як заморожене більше підходить для гасіння. Також необхідно вибрати частина туші, з якої ви будете готувати шашлик. Можна взяти ниркову частину крижів, це м'ясо не пісне, але в той же час зовсім не жирне, хоча, готуючи з нього, краще додатково використовувати сало для отримання більш соковитого страви. А ось якщо придбати жирний ошийок, то сало вже нема чого буде використовувати, але шашлик в будь-якому випадку вийде жирнуватий. Тому вибір м'яса залишається тільки за вами виходячи з переваг.
Як приготувати шашлик з свинини в духовці на шпажках без використання шампурів?
Інгредієнти: м'якоть крижів свинячого (ниркова частина) – 1 кг; сало – 200 г; цибуля – 3 шт.; лимон – 1/2 шт.; винний оцет – 20 г; коріандр (мелений); перець чорний (мелений); кінза (сушена); базилік (сушений); майоран (сушений); сіль. Приготування Отже, м'ясо необхідно добре вимити і порізати на шматочки, більш подібні на кубики, не нарізайте м'ясо брусками, воно не прожариться рівномірно. Спеції, якщо вони не свіжого помелу, поставте в мікрохвильову піч на пару хвилин в режимі «максимум», так вони краще розкриються. Змішайте сіль і всі спеції з маслом, тому як масло кращий провідник між спеціями і м'ясом, після влийте туди ж сік лимона для розм'якшення м'яса і ложку оцту просто для смаку. Цибулю подрібніть в пюре будь-якою технікою, наявною на кухні і після з'єднання з сумішшю спецій перемішайте з м'ясом. Так як в маринаді міститься оцет, то час маринування потрібно скоротити до 3-4 годин, не більше, оцет розм'якшує м'ясо тільки цей період часу, потім процес йде навпаки, він починає дубити шашлик.
Заздалегідь увімкніть духовку на розігрів до 250 градусів, а дерев'яні шпажки покладіть у воду, вони повинні хвилин 15 замачиваться, щоб не згоріти в печі. Нанизуючи м'ясо на шпажки не забувайте після кожного шматочка надягати на шпажку плоский шматочок сала. Потім шпажки надсилайте на решітку в духовку і не забудьте поставити під грати деко. В процесі шашлик необхідно один раз перевернути, так як його верхня частина буде запікатися сильніше. А з'являється димок від сала, буде сигналізувати про те, що продукт швидше за все вже готовий.
Як приготувати шашлик будинку з курки в банку в духовці?
Інгредієнти: філе куряче – 1 5 кг; сало копчене – 150 г; картопля (велика) – 3 шт.; масло рослинне – 50 г; цибуля – 3 цибулини; вино сухе біле – 70 г; паприка – 1 ч. ложка; кардамон; перець; сіль. Приготування Філе добре вимийте і поріжте не маленькими кубиками, до нього додайте порізану кільцями цибулю і перемішайте, але обережно, намагаючись не пошкодити кільця цибулі. Спеції змішайте з сіллю, олією і вином, після чого перемішайте цю суміш з м'ясом, знову-таки обережно. До приготування м'ясо буде готове вже через пару
годин, тому не ставте його в холодильник.
Очищену картоплю розрізати навпіл і покладіть плоскою стороною в трилітрову банку або банки, що він буде виконувати суто інженерну функцію, хоча і буде придатний до поїдання. На заздалегідь замочені шпажки по черзі нанизуйте сало, цибулю і курку. Завжди починаючи і закінчуючи салом і цибулею. Шпажки з м'ясом вертикально встановлюйте в банку, встромляючи їх в картоплю, не більше 3 шпажок на банку. Горлечко щільно закривайте двома шарами фольги і відправляйте в обов'язково холодну духовку на 1 годину, виставивши температуру на 230 градусів.