Прості і бюджетні закуски ідеально підходять для масштабного застілля, метою якого є нагодувати велику кількість гостей досхочу. Одним з таких страв є салат з моркви з часником і сиром. Найдоступніші інгредієнти цієї закуски, з'єдналися разом, утворивши мінімалістичне, але дивно смачне блюдо.
Сирний салат з морквою і часником
Це страва з холодної закуски можна легко перетворити в гарячу, розклавши салат з тостів або тарталеткам і відправивши під гриль до розплавлення сиру.
Інгредієнти: морква - 420 г; твердий сир - 480 м; часник - 3 зубки; майонез - 230 г; яйця - 3 шт. Приготування Вимивши морква, відваріть її не більше 12 хвилин, щоб вона розм'якшилася, але все одно залишалася щільною, інакше її буде важко натирати. Відварену моркву очистіть і натріть після того, як вона охолоне. Часник пюрируйте і з'єднайте з майонезом. Яйця відваріть, а після остигання очистіть і подрібніть. Натріть сир. Змішайте терту моркву з сиром і нарізаними яйцями, а готову закуску заправте часниковим майонезом. Салат з морквою, сиром, часником і яйцем спершу охолодіть, а лише потім сервіруйте.
Салат із сирої моркви з часником і сухариками
Не любите однорідні по своїй консистенції закуски? Тоді не відварюйте моркву, а залиште її сирою, щоб шматочки приємно хрумтіли на зубах.
Інгредієнти: морква - 430 г; діжонська гірчиця - 15 г; лимонний сік - 15 мл; рослинна олія - 25 мл; сир фета - 85 м; жменя зелені петрушки і пір'я цибулі; часник - 2 зубки; сухарі - 40 р. Приготування Очистивши морква, натріть її і змішайте з простою заправкою з суміші гірчиці, соку лимона і масла. Доповніть блюдо пастою з часникових зубков і нарізаною зеленню, а потім подавайте, посипавши сухарями і фетою.
Рецепт салату з морквою, сиром і часником
Щоб смак салату вийшов більш вершковим, використовуйте або ковбасний плавлений сир замість звичайного.
Інгредієнти: морква - 370 г; часник - 5 зубків; майонез - 75 г; ковбасний сир - 470 р. Приготування Підготуйте всі інгредієнти зі списку: моркву і ковбасний сир натріть, часник пюрируйте з дрібкою крупної солі і змішайте з майонезом. Тепер залишається з'єднати всі компоненти разом. Ви можете просто перемішати моркву разом з сиром і майонезом, а можете викласти моркву в основу страви, майонез змішати з сиром, покласти в піалу і перевернути піалу поверх морквяної подушки. Салат з морквою, ковбасним сиром, часником і майонезом подають охолодженим.