Вернуться назад Распечатать

Салат «Рибки в ставку»

Салат «Рибки в ставку»
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оригінальний і смачний салат «Рибки в ставку». Шпроти надають йому пікантності і відтіняють смак копченим ароматом.

Рецепт салату «Рибки в ставку»


Інгредієнти:

  • картопля сирої – 75 г;

  • зелена цибуля -15 г;

  • морква варена – 2 шт.;

  • цибулина – 45 г;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • свіжа петрушка – 1 гілка;

  • шпроти в маслі – 245 г;

  • сир – 85 м;

  • яйце відбірне – 4 шт.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо дрібненько ножем і заливаємо окропом на 10 хвилин, щоб видалити зайву гіркоту. Картоплю заздалегідь відварюємо, а потім чистимо, трьом і змішуємо з майонезом. Отриману масу розподіляємо рівним шаром на дно салатника. Далі посипаємо остившім цибулею. Кілька шпрот залишаємо для прикраси, а решту рибу розминаємо виделкою, змішуємо з майонезом і розподіляємо зверху. Яйця відварюємо, чистимо від шкаралупи, подрібнюємо, змішуємо з майонезом і викладаємо наступним шаром. Далі йде шар тертої моркви з майонезом і прикрашаємо блюдо стружкою сиру. Прикрашаємо салат свіжою зеленню і рубаним зеленим луком. Встромляємо цілі шпротины хвостиками догори в салат, щоб вони нагадували вистрибують із ставка рибок. Салат можна відразу подавати до столу.

    Рецепт салату «Рибки в ставку» з плавленим сирком


    Інгредієнти:

  • картопля – 125 г;

  • шпроти в маслі – 185 г;

  • яйце відбірне – 4 шт.;

  • плавлений сирок – 205 г;

  • майонез;

  • часник – за бажанням;

  • цибуля зелена – для прикраси.


  • Приготування
    Отже, картоплю ретельно миємо щіткою від бруду, відварюємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою терки на великих отворах. Викладаємо овоч першим шаром на дно салатника і промазуємо гарненько майонезом. З консерви
    Салат «Рибки в ставку»
    зливаємо акуратно масло, дістаємо шпроти і залишаємо кілька для прикраси. Решту рибу викладаємо в тарілку, розминаємо виделкою і розподіляємо наступним шаром. Відварюємо яйця попередньо, остуджуємо за допомогою холодної води, а потім акуратно знімаємо шкаралупу і шаткуємо на маленькій тертці. Посипаємо їх поверх шпрот і змащуємо майонезом. Плавлений сирок заздалегідь прибираємо в морозилку, а потім дістаємо, очищаємо від упаковки і натираємо на крупній тертці довгою соломкою. Змащуємо поверхню готового салату «Рибки в ставку» сіточкою майонезу і, відкладеними раніше шпротами прикрашаємо нашу страву, обережно встромивши їх у страву, і посипаємо рубаним зеленим луком.