Буряковий салат з часником – прекрасний вітамінний блюдо, яке зарядить вас енергією і підніме ваш імунітет. Він виходить смачною і одночасно неймовірно корисним. Але головне достоїнство полягає в тому, що на приготування ви витратите всього кілька хвилин. Його рекомендується давати навіть дітям, дещо зменшивши кількість часнику.
Рецепт бурякового салату з часником
Інгредієнти: буряк сира – 65 г; часник – 10 г; зелений пір'яний цибуля для прикраси; майонез – 105 р. Приготування Буряк промиваємо від забруднень і кладемо в каструлю з закипілої водою. Відварюємо, а потім охолоджуємо її, очищаємо від шкірки і натираємо. Часник обробляємо, раздавливаем через прес і змішати з буряком. Заправляємо салат майонезом і прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею.
Буряковий салат з сиром і часником
Інгредієнти: буряк – 605 г; майонез – 55 мл; сіль – на смак; сир твердий – 155 г; часник – 3 зубчики. Приготування Буряк промиваємо щіткою і відварюємо протягом 55 хвилин в підсоленій воді. Далі овоч остуджуємо, чистимо і натираємо на тертці. Додаємо видавлений часник і потертий сир заздалегідь. Заправляємо блюдо майонезом і ретельно перемішуємо ложкою.
Буряковий салат з чорносливом і часником
Інгредієнти: буряк – 305 м; горіх волоський – 105 г; чорнослив без кісточок – 105 г; часник – за смаком; сметана нежирна – 25 мл Приготування Перед тим, як зробити овочевий салат з часником, готуємо всі інгредієнти: буряк відварюємо, остуджуємо і обробляємо. Далі подрібнюємо її на тертці з великими отворами. Чорнослив добре промиваємо, перебираємо при необхідності, заливаємо кип'яченою водою і залишаємо постояти 15 хвилин. Після рідину зливаємо, сухофрукти витираємо рушником і дрібно рубаємо. Волоські горіхи виймаємо з шкаралупи і подрібнюємо ядра в блендері. Кілька зубчиків часнику відокремлюємо від головки, очищаємо від лушпиння і пропускаємо через часниковий прес. Отриману кашку змішуємо зі сметаною і трохи підсолюємо. Тепер викладаємо всі інгредієнти бурякового салату в глибоку миску, заправляємо сметанним соусом, добре перемішуємо і викладаємо на красиве блюдо.
Буряковий салат з часником без майонезу
Інгредієнти: буряк сира – 410 г; часник – 3 зубчики; горіх волоський – 35 г; сметана жирна – 35 мл; свіжа зелень – за бажанням; сіль – на смак. Приготування Отже, першим ділом промиваємо буряк і відварюємо в мундирі до м'якого стану. Потім охолоджуємо овоч, чистимо і натираємо на крупній тертці. Часник обробляємо і видавлюємо через прес. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в широкій мисці. Заправляємо буряковий салат з часником жирною сметаною, посипаємо рубаними волоськими горіхами, перемішуємо і ставимо на стіл, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.