Якщо ви любите креветки, то запропоновані нижче рецепти салатів неодмінно вас зацікавлять. Смакові композиції страв, приготовлених з урахуванням викладених рекомендацій, які дозволять вам отримати справжнє задоволення від дегустації і безперечно займуть почесне місце серед улюблених страв у вашій кулінарній записної.
Салат «Цезар» з креветками - простий рецепт
Інгредієнти: очищені креветки – 550 г; листя салатні – 2-3 шт. або по смаку; батон білий – 300-350 м; часникові зубці – 2 шт.; твердий сир (бажано пармезан) – 210 г; помідори звичайні або черрі – 220 г; курячі великі яйця – 2 шт.; олія рослинна рафінована – 75 мл; Для заправки:
великі курячі яйця – 2 шт.; оливкова олія – 80 мл; лимон середній – 05 шт. часникові зубці – 1 шт.; гірчиця – 20 р; суміш меленої суміші п'яти перців – 1 щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Спочатку приготуємо крутони для салату. Для цього білий батон нарізаємо кубиками, розміром сторони від одного до півтора сантиметрів. Прогріваємо на сковороді чверть склянки рослинного рафінованого масла і кидаємо в нього парочку очищених і роздавлених ножем часникових зубчиків. Даємо їм підрум'янитися і віддати свій аромат олії. Потім витягуємо з сковороди, а в неї закладаємо хлібні кубики і даємо їм підрум'янитися, помішуючи.
Ставимо також варитися яйця, а через три-чотири хвилини після закипання перекладаємо їх у крижану воду. Нам знадобляться тільки жовтки від цих яєць, приготовлених некруто, їх ми будемо додавати в заправку.
Обсмажуємо також на рослинному маслечко очищені креветки, підрум'янивши їх на сильному вогні від двох до п'яти хвилин, залежно від розміру.
Промиті і обсушені помідори нарізаємо шматочками. Якщо використовуємо черрі, то розрізаємо їх навпіл. Твердий сир перетираємо на дрібній тертці.
Для заправки змішуємо олію оливкову олію, сік лимона, готову гірчицю, видавлений часниковий зубчик й підготовлені раніше яєчні жовтки, додаємо за смаком сіль і перчик і пробиваємо все грунтовно блендером.
На широке блюдо викладаємо салатні листя, попередньо помивши їх, обсушивши і розірвавши на скибочки і трохи поливаємо заправкою. Зверху розкладаємо часникові крутони, креветки і помідори, поливаємо все заправкою і притрушиваем сирної стружкою. Салатик готовий, приємного апетиту!
Пісний салат з креветками, руколою і авокадо без майонезу - рецепт
Інгредієнти: очищені креветки – 350 г; плід авокадо – 1 шт.; салатні листя – 2 шт.; рукола – 1-2 жмені; горішки кедрові – 1 жменя; кунжутне насіння – 15-20 г; помідори черрі – 220 г; оливкова олія – 30 мл; часникові зубчики – 2 шт.; Для заправки:
оливкова олія – 90 мл; оцет бальзамічний або винний – 30 мл; сік апельсина – 25 мл; сік лимона – 5 мл; суміш меленої суміші п'яти перців – 1 щіпка; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Беручись за приготування даного пісного вітамінного салату, прогріваємо оливкову олію, викладаємо в нього очищені і роздавлені часникові зубці і обсмажуємо протягом хвилини, помішуючи. Потім часник
викидаємо, а в ароматне масло закладаємо креветки і витримуємо їх на вогні, помішуючи, до готовності.
Авокадо позбавляємо від кісточки, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками або соломкою. З'єднуємо в салатнику промиті, обсушені і розірвані на шматки салатні листя, рукколу, креветки і авокадо. Додаємо туди ж розрізані на половинки томати черрі, кидаємо кедрові горішки і кунжутне насіння. Заправляємо салат сумішшю, приготовленою шляхом змішування оливкової олії, оцту, апельсинового і лимонного соку, а також додавши в неї за смаком кухонну сіль і перчик.