Вернуться назад Распечатать

Салат з брокколі - рецепти приготування

Салат з брокколі - рецепти приготування
Всі прекрасно знаємо, що капуста брокколі дуже корисна. Але не всі знають про те, скільки смачних страв можна з неї приготувати. Сьогодні темою нашої статті будуть салати. Рецепти приготування салатів з брокколі досить різноманітні, наприклад по корейськи і з кольоровою капустою, з свіжої або відвареної.

Салат з брокколі і крабовими паличками


Т. к. у складі цього салату досить дієтичні продукти, то можна взяти і майонез легкий, салатний, з мінімальним вмістом жирів. Тоді таке блюдо можуть дозволити собі і моделі і балерини та просто дотримуються здорового способу життя, особливо якщо замінити майонез на сметану або йогурт.
Інгредієнти:

  • майонез – 30 г;

  • броколі – 300 г;

  • селера – 2 стебла;

  • крабові палички – 150 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • сіль, цедра лимона, перець.


  • Приготування
    Капусту можна взяти заморожену і відварити, але можна приготувати і на пару, так вона залишиться трошки хрусткою і додасть пікантності страві.
    Яйця відварюємо круто і заливаємо холодною водою. Крабові палички і селеру нарізаємо кубиками. Яйця очищаємо і ріжемо також як і селера. Готову капусту ділимо на маленькі суцвіття і додаємо до решти продуктів. У майонез додаємо перець, лимонну цедру і сіль. Заправляємо салат, перемішуємо і подаємо, посипавши зеленню.

    Теплий салат з брокколі і куркою


    Дуже смачний і ароматний салат. Секрет його в яскравому соусі, який оживляє смак досить нейтральних капусти і курки.
    Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 шт.;

  • броколі 250 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • маслини – 6 шт.;

  • імбир – 10 г;

  • цибуля шалот – 2 шт.;

  • олія оливкова – 15 мл;

  • сир – 20 г;

  • соус соєвий – 30 мл;

  • сіль, цукор, перець.


  • Приготування
    Брокколі необхідно приготувати до стану, коли вона залишається ще злегка хрусткою і тримає форму. Філе кладемо між двома шарами харчової плівки і гарненько відбиваємо з допомогою підручних засобів. Тепер перчимо, солимо і ось так цілим шматком викладаємо на добре гарячу сковороду і швидко обсмажуємо з обох сторін, перекладаємо в тарілку і даємо трошки охолонути. А поки натремо в пюре імбир, часникові часточки разрежем на 4 частини і відправити в сковороду разом з оливковою олією. Через 3 хвилини туди ж відправляється і цибулю шалот тонкими кільцями. Помішуємо, посипаємо дрібкою цукру і злегка карамелізуем. Через 2 хвилини виливаємо соєвий соус і вимикаємо вогонь. Тепер збираємо салат викладаємо на тарілку капусту, зверху курку, порізану скибочками, потім маслини і зверху виливаємо зі сковороди ароматний соус. Можна злегка присипати натертим твердим сиром, типу пармезану. Спробуйте! Дуже смачно!

    Салат з брокколі з перепелиним яйцем і помідорами


    Інгредієнти:

  • яйце перепелине – 7 шт.;

  • брокколі – 1 невеликий качан;

  • цибуля червоний – 1 цибулина;

  • помідори черрі – 7 шт.;

  • оливкова олія – 70 мл;

  • бекон – 5 смужок;

  • мед – 15 мл;

  • сік лимона – 15 мл;

  • сіль, зелень, перець.


  • Приготування
    Яйце ми приготуємо круто, хоча можна і так як вам більше подобається, адже ми їх не будемо розрізати. Капусту розбираємо і відварюємо буквально кілька хвилин, воду при цьому солимо. Цибулину очищаємо, ріжемо навпіл і нарізаємо не впоперек, а вздовж, щоб вийшли смужки. Наливаємо в сковороду 15 мл олії і обсмажуємо цибулю до
    Салат з брокколі - рецепти приготування
    карамельного кольору.
    Бекон можна взяти як сиров'ялений, так і сирий. В цьому випадку його слід злегка обсмажити разом з цибулею. Тільки не ріжте його на дрібні фрагменти. Шматочки повинні бути досить великі і відчутні в салаті.
    Помідори можна покласти цілими, а можна розрізати навпіл, це на любителя.
    Для соусу змішаємо масло, мед, сік лимона, перець і посолити. Збираємо всі інгредієнти у великій салатнику і поливаємо соусом, перемішуємо і подаємо з зеленню.