Всі прекрасно знаємо, що капуста брокколі дуже корисна. Але не всі знають про те, скільки смачних страв можна з неї приготувати. Сьогодні темою нашої статті будуть салати. Рецепти приготування салатів з брокколі досить різноманітні, наприклад по корейськи і з кольоровою капустою, з свіжої або відвареної.
Салат з брокколі і крабовими паличками
Т. к. у складі цього салату досить дієтичні продукти, то можна взяти і майонез легкий, салатний, з мінімальним вмістом жирів. Тоді таке блюдо можуть дозволити собі і моделі і балерини та просто дотримуються здорового способу життя, особливо якщо замінити майонез на сметану або йогурт.
Інгредієнти: майонез – 30 г; броколі – 300 г; селера – 2 стебла; крабові палички – 150 г; яйце – 3 шт.; сіль, цедра лимона, перець. Приготування Капусту можна взяти заморожену і відварити, але можна приготувати і на пару, так вона залишиться трошки хрусткою і додасть пікантності страві.
Яйця відварюємо круто і заливаємо холодною водою. Крабові палички і селеру нарізаємо кубиками. Яйця очищаємо і ріжемо також як і селера. Готову капусту ділимо на маленькі суцвіття і додаємо до решти продуктів. У майонез додаємо перець, лимонну цедру і сіль. Заправляємо салат, перемішуємо і подаємо, посипавши зеленню.
Теплий салат з брокколі і куркою
Дуже смачний і ароматний салат. Секрет його в яскравому соусі, який оживляє смак досить нейтральних капусти і курки.
Інгредієнти: філе куряче – 1 шт.; броколі 250 г; часник – 2 зубчики; маслини – 6 шт.; імбир – 10 г; цибуля шалот – 2 шт.; олія оливкова – 15 мл; сир – 20 г; соус соєвий – 30 мл; сіль, цукор, перець. Приготування Брокколі необхідно приготувати до стану, коли вона залишається ще злегка хрусткою і тримає форму. Філе кладемо між двома шарами харчової плівки і гарненько відбиваємо з допомогою підручних засобів. Тепер перчимо, солимо і ось так цілим шматком викладаємо на добре гарячу сковороду і швидко обсмажуємо з обох сторін, перекладаємо в тарілку і даємо трошки охолонути. А поки натремо в пюре імбир, часникові часточки разрежем на 4 частини і відправити в сковороду разом з оливковою олією. Через 3 хвилини туди ж відправляється і цибулю шалот тонкими кільцями. Помішуємо, посипаємо дрібкою цукру і злегка карамелізуем. Через 2 хвилини виливаємо соєвий соус і вимикаємо вогонь. Тепер збираємо салат викладаємо на тарілку капусту, зверху курку, порізану скибочками, потім маслини і зверху виливаємо зі сковороди ароматний соус. Можна злегка присипати натертим твердим сиром, типу пармезану. Спробуйте! Дуже смачно!
Салат з брокколі з перепелиним яйцем і помідорами
Інгредієнти: яйце перепелине – 7 шт.; брокколі – 1 невеликий качан; цибуля червоний – 1 цибулина; помідори черрі – 7 шт.; оливкова олія – 70 мл; бекон – 5 смужок; мед – 15 мл; сік лимона – 15 мл; сіль, зелень, перець. Приготування Яйце ми приготуємо круто, хоча можна і так як вам більше подобається, адже ми їх не будемо розрізати. Капусту розбираємо і відварюємо буквально кілька хвилин, воду при цьому солимо. Цибулину очищаємо, ріжемо навпіл і нарізаємо не впоперек, а вздовж, щоб вийшли смужки. Наливаємо в сковороду 15 мл олії і обсмажуємо цибулю до
карамельного кольору.
Бекон можна взяти як сиров'ялений, так і сирий. В цьому випадку його слід злегка обсмажити разом з цибулею. Тільки не ріжте його на дрібні фрагменти. Шматочки повинні бути досить великі і відчутні в салаті.
Помідори можна покласти цілими, а можна розрізати навпіл, це на любителя.
Для соусу змішаємо масло, мед, сік лимона, перець і посолити. Збираємо всі інгредієнти у великій салатнику і поливаємо соусом, перемішуємо і подаємо з зеленню.