Велика кількість рецептів закусок на наших столах призвело до того, що відпала будь-яка потреба готувати основні страви. Якщо ви хочете заощадити час на підготовку до застілля і обмежитися лише закусками, то вам знадобляться рецепти ситних салатів, про яких ми будемо вести мову далі.
Рецепт смачного салату на велику компанію
Якщо ви маєте намір приготувати салат-фаворит для великої кількості людей, і догодити смакам кожного з них, то не змішуйте компоненти страви між собою, а підготуйте їх і викладіть на велике блюдо, щоб кожен міг зібрати закуску зі своїх улюблених інгредієнтів.
Інгредієнти: Для салату:
головка латуку; томати черрі - 190 г; авокадо - 1 шт.; чеддер - 115 г; шинка - 130 г; індичка варена - 130 г; кедрові горішки - 55 г; бекон - 45 р. Для заправки:
майонез - 115 мл; кефір - 85 мл; зелена цибуля - 2 пера; часник - 1 зубок. Приготування Підготуйте всі інгредієнти зі списку. Наріжте головку латуку або нарвете листя руками, томати черрі, залежно від розміру, розділіть навпіл або на четвертинки, авокадо наріжте кубиками і збризніть цитрусовим соком, щоб не темніли, шинку, сир і індичку також розділіть на кубики однакового розміру. Обсмажте смужки бекону до хрускоту і розкришите їх. Викладіть всі інгредієнти на тарілку сегментами, а осібно поставте піалу з заправкою, приготовленою з суміші кефіру, майонезу, пюрированного часнику і нарізаної цибулі, зелені.
Ситний салат з куркою – рецепт
Інгредієнти: копчена курятина - 370 г; шинка - 370 г; солоні огірки - 90 г; яблуко - 90 г; консервована кукурудза, горошок - по 1/2 ст.; майонез - 115 р. Приготування Приготування цієї закуски зводиться до підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Наріжте копчену шинку і курятину кубиками. Також подрібніть і яблука з солоним огірком. З'єднайте підготовлені складові разом, а потім додайте до них бобові і заправте блюдо. Швидкий і ситний салат охолоджують перед сервіруванням.
Ситний салат з шинкою і квасолею
Інгредієнти: головка латуку; консервована квасоля - 135 г; шинка - 165 г; сир - 115 г; майонез - 35 г; томатна сальса - 35 г; зелень цибулі. Приготування Довільно наріжте шинку і сир. Змішайте їх з консервованою квасолею і заправте соусом на основі суміші майонезу і сальси. Викладіть готову закуску на салатні листя і посипте цибулевої зеленню. Подавайте відразу ж по завершенні приготування.