Вернуться назад Распечатать

Ситний салат

Ситний салат
Велика кількість рецептів закусок на наших столах призвело до того, що відпала будь-яка потреба готувати основні страви. Якщо ви хочете заощадити час на підготовку до застілля і обмежитися лише закусками, то вам знадобляться рецепти ситних салатів, про яких ми будемо вести мову далі.

Рецепт смачного салату на велику компанію


Якщо ви маєте намір приготувати салат-фаворит для великої кількості людей, і догодити смакам кожного з них, то не змішуйте компоненти страви між собою, а підготуйте їх і викладіть на велике блюдо, щоб кожен міг зібрати закуску зі своїх улюблених інгредієнтів.
Інгредієнти:
Для салату:

  • головка латуку;

  • томати черрі - 190 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • чеддер - 115 г;

  • шинка - 130 г;

  • індичка варена - 130 г;

  • кедрові горішки - 55 г;

  • бекон - 45 р.


  • Для заправки:

  • майонез - 115 мл;

  • кефір - 85 мл;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • часник - 1 зубок.


  • Приготування
    Підготуйте всі інгредієнти зі списку. Наріжте головку латуку або нарвете листя руками, томати черрі, залежно від розміру, розділіть навпіл або на четвертинки, авокадо наріжте кубиками і збризніть цитрусовим соком, щоб не темніли, шинку, сир і індичку також розділіть на кубики однакового розміру. Обсмажте смужки бекону до хрускоту і розкришите їх. Викладіть всі інгредієнти на тарілку сегментами, а осібно поставте піалу з заправкою, приготовленою з суміші кефіру, майонезу, пюрированного часнику і нарізаної цибулі, зелені.

    Ситний салат з куркою – рецепт


    Інгредієнти:

  • копчена курятина - 370 г;

  • шинка - 370 г;

  • солоні огірки - 90 г;

  • яблуко - 90 г;

  • консервована кукурудза, горошок - по 1/2 ст.;

  • майонез - 115 р.


  • Приготування
    Приготування цієї закуски зводиться до підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Наріжте копчену шинку і курятину кубиками. Також подрібніть і яблука з солоним огірком. З'єднайте підготовлені складові разом, а потім додайте до них бобові і заправте блюдо. Швидкий і ситний салат охолоджують перед сервіруванням.

    Ситний салат з шинкою і квасолею

    Ситний салат

    Інгредієнти:

  • головка латуку;

  • консервована квасоля - 135 г;

  • шинка - 165 г;

  • сир - 115 г;

  • майонез - 35 г;

  • томатна сальса - 35 г;

  • зелень цибулі.


  • Приготування
    Довільно наріжте шинку і сир. Змішайте їх з консервованою квасолею і заправте соусом на основі суміші майонезу і сальси. Викладіть готову закуску на салатні листя і посипте цибулевої зеленню. Подавайте відразу ж по завершенні приготування.