Відварне м'ясо можна не тільки вживати самостійно, але і використовувати в широкому розмаїтті холодних закусок. Правильно відварене м'ясо не буде довго жеваться, а завдяки своєму нейтрального смаку зможе чудово поєднуватися з усіма сусідніми інгредієнтами. Довести це беремося на прикладі салату з відварної яловичини з солоними огірками.
Рецепт салату з яловичиною, морквою і солоними огірками
Цей простий в'єтнамський салат стане легким варіантом закуски для тих, хто стежить за правильністю свого раціону. Ніякого зайвого жиру або швидких вуглеводів.
Інгредієнти: Для салату:
винний оцет - 75 мл; цукор - 25 г; кольрабі - 1 головка; морква - 115 г; часник - 2 зубки; солоний огірок - 85 м; філе яловичини - 360 г; жменя зелені кінзи і м'яти; смажений арахіс - 25 р. Для заправки:
сік лимона - 45 мл; рибний соус - 15 мл; часник - 1 зубок; цукор - 5 р. Приготування Попередньо необхідно взятися за маринування овочів. Тонко нарізавши капусту та моркву, замаринуйте їх в суміші оцту і цукру з пюрированным часником. Через півгодини зайвий маринад можна злити. Поки овочі маринуються, яловиче філе відваріть, остудіть його і наріжте. Змішайте шматочки м'яса з хрусткими маринованими овочами (в тому числі і з огірками), рубаною зеленню і арахісом.
Приготуйте салатну заправку з суміші лимонного соку з рибним соусом, пюрированным часником і цукром. Заправивши салат, сервіруйте його відразу ж.
Салат з вареної яловичиною і солоними огірками
Інгредієнти: солоний огірок - 95 г; морква - 135 г; солодкий перець - 90 г; яловичина - 420 г; часник - 1 зубок; соєвий соус - 15 мл; мед - 5 мл; масло - 10 мл; жменя зелені коріандру. Приготування Відваріть яловичу м'якоть, а після охолодження наріжте її і додайте в салатник разом з нарізаними соломкою овочами. Зробіть просту салатну заправку, з'єднавши разом сою з маслом і медом. Додайте заправку часникову пасту змішайте всі з інгредієнтами салату. Доповніть салат з яловичини з солоним огірком зеленню коріандру.
Салат з відвареної яловичиною і огірком
Інгредієнти: швейцарський сир - 35 г; відварна яловичина - 210 г; квашена капуста - 60 г; головка салату латук; цибуля ріпчаста - 35 г; солоний огірок - 90 г; майонез - 65 мл Приготування Відварну яловичину розділіть на тонкі скибочки. Сир і м'ясо тонко наріжте. Нашаткуйте латук і наріжте солоний огірок. Викладіть всі компоненти на підготовлене блюдо секторами, центр видавіть майонез.