Вернуться назад Распечатать

Салат з яловичиною і болгарським перцем

Салат з яловичиною і болгарським перцем
М'ясні салати по праву вважаються основними фаворитами на наших столах. Все завдяки тому, що вони відносно доступні, але головне – сытны і різноманітні. Один з доказів того – салат з яловичиною і болгарським перцем, йому-то ми вирішили присвятити цей матеріал.

Тайський салат з яловичиною і болгарським перцем


Тайська кухня славиться вмілим поєднанням трьох базових смаків: солодкого, гострого і кислого. Вся горезвісна трійка зустрінеться і в цьому рецепті: м'ясо буде в легкій карамельної глазурі, а салатна заправка включає в себе кислоту лаймів і гостроту чилі.
Інгредієнти:
Для м'яса:

  • соєвий соус - 45 мл;

  • мед - 35 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • тертий імбир - 1 ст. ложка;

  • сік одного лайма;

  • стейк - 320 р.


  • Для заправки:

  • рослинне масло - 35 мл;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • рибний соус - 5 мл;

  • тростинний цукор - 10 г;

  • лайм - 1 шт.


  • Для салату:

  • головка латуку;

  • солодкий перець - 170 г;

  • свіжий огірок - 90 г;

  • жменя петрушки і м'яти;

  • жменю арахісу.


  • Приготування
    Першим ділом займіться маринадом, для якого слід змішати всі складові зі списку і занурити в цю суміш стейк. Бажано залишити м'ясо на строк від 4 годин до всієї ночі. А вже по завершенні часу приступати до обжарке, на неї йде приблизно по 7-9 хвилин з кожної сторони для шматка такого розміру (в залежності від бажаного ступеня готовності).
    Тепер зробіть заправку, також ретельно змішавши компоненти з переліку, а потім доповнивши їх лаймовим соком і цедрою.
    Приготуйте сам салат, розібравши головку латуку і нарвав листя, нарізавши огірки з перцем і доповнивши все зеленню і горіхами. До часу готовності салату стейк встигне відлежатися, його можна буде нарізати і викладати. Теплий пікантний салат з яловичиною і болгарським перцем готовий, залишається заправити його і можна приступати до трапези.

    Празький салат з болгарським перцем і яловичиною


    Інгредієнти:

  • відварна яловичина - 260 г;

  • солодкий перець - 175 г;

  • пір'я зеленої цибулі - 3 шт.;

  • томати черрі - 6-7 шт.;

  • огірок - 130 г;

  • зелень петрушки;

  • майонез .


  • Приготування
    Довільно наріжте м'ясо з овочами, доповніть салат нарізаною зеленню і заправте.

    Салат кавказький з яловичиною і болгарським перцем


    Інгредієнти:

  • яловичий стейк - 280 м;

  • солодкий перець - 130 г;

  • мед - 25 мл;

  • оцет винний - 35 мл;

  • рослинне масло - 75 мл;
  • Салат з яловичиною і болгарським перцем

  • головка листового салату;

  • фіолетовий цибулю - 35 г;

  • томати - 230 г;

  • огірок - 145 р.


  • Приготування
    Приправивши стейк, обсмажте його до бажаного ступеня готовності. Збийте мед з оцтом, перцем і маслом в однорідну заправку. Розберіть голівку на листя салату і нарвете їх, тонко наріжте цибулю, помідори і огірок. Викладіть шматочки стейка поверх салатною подушки і залийте соусом.