М'ясні салати по праву вважаються основними фаворитами на наших столах. Все завдяки тому, що вони відносно доступні, але головне – сытны і різноманітні. Один з доказів того – салат з яловичиною і болгарським перцем, йому-то ми вирішили присвятити цей матеріал.
Тайський салат з яловичиною і болгарським перцем
Тайська кухня славиться вмілим поєднанням трьох базових смаків: солодкого, гострого і кислого. Вся горезвісна трійка зустрінеться і в цьому рецепті: м'ясо буде в легкій карамельної глазурі, а салатна заправка включає в себе кислоту лаймів і гостроту чилі.
Інгредієнти: Для м'яса:
соєвий соус - 45 мл; мед - 35 мл; часник - 3 зубки; тертий імбир - 1 ст. ложка; сік одного лайма; стейк - 320 р. Для заправки:
рослинне масло - 35 мл; соєвий соус - 45 мл; рибний соус - 5 мл; тростинний цукор - 10 г; лайм - 1 шт. Для салату:
головка латуку; солодкий перець - 170 г; свіжий огірок - 90 г; жменя петрушки і м'яти; жменю арахісу. Приготування Першим ділом займіться маринадом, для якого слід змішати всі складові зі списку і занурити в цю суміш стейк. Бажано залишити м'ясо на строк від 4 годин до всієї ночі. А вже по завершенні часу приступати до обжарке, на неї йде приблизно по 7-9 хвилин з кожної сторони для шматка такого розміру (в залежності від бажаного ступеня готовності).
Тепер зробіть заправку, також ретельно змішавши компоненти з переліку, а потім доповнивши їх лаймовим соком і цедрою.
Приготуйте сам салат, розібравши головку латуку і нарвав листя, нарізавши огірки з перцем і доповнивши все зеленню і горіхами. До часу готовності салату стейк встигне відлежатися, його можна буде нарізати і викладати. Теплий пікантний салат з яловичиною і болгарським перцем готовий, залишається заправити його і можна приступати до трапези.
Празький салат з болгарським перцем і яловичиною
Інгредієнти: відварна яловичина - 260 г; солодкий перець - 175 г; пір'я зеленої цибулі - 3 шт.; томати черрі - 6-7 шт.; огірок - 130 г; зелень петрушки; майонез . Приготування Довільно наріжте м'ясо з овочами, доповніть салат нарізаною зеленню і заправте.
Салат кавказький з яловичиною і болгарським перцем
Інгредієнти: яловичий стейк - 280 м; солодкий перець - 130 г; мед - 25 мл; оцет винний - 35 мл; рослинне масло - 75 мл; головка листового салату; фіолетовий цибулю - 35 г; томати - 230 г; огірок - 145 р. Приготування Приправивши стейк, обсмажте його до бажаного ступеня готовності. Збийте мед з оцтом, перцем і маслом в однорідну заправку. Розберіть голівку на листя салату і нарвете їх, тонко наріжте цибулю, помідори і огірок. Викладіть шматочки стейка поверх салатною подушки і залийте соусом.