Сьогодні в нашій статті варіанти салатів з яловичиною під назвою «Чоловічий каприз», більшою мірою орієнтовані на чоловічу аудиторію. Мінімум компонентів, гармонійно доповнюють один одного і створюють насичене за смаком страва і просте приготування, з яким впорається навіть недосвідчений початківець кулінар – така узагальнююча характеристика наведених нижче рецептів.
Рецепт салату «Чоловічий каприз» з маринованою цибулею, яловичиною і огірком
У даному рецепті чудово поєднуються насичена яловичина і пікантний маринований цибуля зі свіжістю огірочка, створюючи прекрасну кулінарну композицію, яку неодмінно варто скуштувати.
Інгредієнти: варена м'якоть яловичини – 175 г; огірок свіжий – 140 г; вода очищена – 90 мл; столовий оцет 9% – 90 мл; велика салатна червона цибулина; класичний майонез ; щіпка меленої суміші п'яти перців; кухонна сіль; гілочки свіжої зелені. Приготування Плануючи приготування салату «Чоловічий каприз», необхідно заздалегідь відварити яловичину і замаринувати цибулю. З яловичиною питань виникнути не повинно, а от на луці зупинимося більш докладно. Тут дуже важливо досягти того ступеня його пікантності, яка буде у кращій ступеня поєднуватися з яловичиною. Рекомендуємо нарізати цибулину тонкими півкільцями і залити сумішшю води і столового оцту в рівних пропорціях. Можна додати при цьому щіпку солі і трохи цукрового піску.
Відварену яловичину, охолоджуємо в бульйоні, а потім нарізаємо соломкою, а маринований цибулю трохи віджимаємо і додаємо до м'яса. Вимитий огірочок шаткуємо соломкою і відправляємо до інших компонентів. Доводимо салатик до смаку додаванням солі, щіпки меленої суміші п'яти перців і майонезу і перемішуємо.
Подаємо салат, ефектно виклавши на блюдо, прикрашене свіжою зеленню.
Салат «Чоловічий каприз» з яловичиною і шинкою
М'ясний, насичений склад даного салату прекрасно виправдовує свою назву. Однак як чоловіча, так і жіноча аудиторія буде від нього без розуму.
Інгредієнти: варена м'якоть яловичини – 550 г; шинка подкопченная – 550 г; мариновані печериці – 250 г; один-два зубці часнику; класичний майонез. Приготування Приготування цього салату не забере багато часу. Особливо, якщо подбати заздалегідь і яловичину відварити до готовності.
Щоб отримати ефектний зовнішній вигляд страви, нарізаємо відварене м'ясо і шинку ідентичною соломкою. Мариновані печериці нарізаємо пластинами або тим же методом, що і м'ясо, а часник чистимо і видавлюємо через прес. Змішуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом, даємо трохи настоятися, і можемо подавати. Сіль додаємо за смаком і по потребі. Як правило, салатик виходить гармонійним смаком і без її додавання, адже гриби, шинка і майонез вже містять сіль.
Салат «Чоловічий каприз» з яловичиною та грибами - рецепт
Воістину чоловіче поєднання компонентів пропонуємо у наступному рецепті. Яловичина з цибулею, солоними огірочками та смаженими грибочками, що може бути більш насиченим і смачніше для чоловічої аудиторії.
Інгредієнти: варена м'якоть яловичини – 350 г; печериці свіжі – 550 г; рослинна олія без запаху; велика біла ріпчаста цибулина; три квашені огірки середнього розміру; класичний майонез; щіпка меленого перцю; поварена сіль. Приготування Для реалізації даного рецепту відварену і остиглу в бульйоні яловичину нарізаємо соломкою. Печериці промиваємо під проточною водою, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі без запаху, приправивши дрібкою солі і перець. Тим же методом, що і м'ясо шаткуємо квашені огірочки, а білу ріпчасту цибулину нарізаємо тонкими півкільцями. Змішуємо підготовлені компоненти і обсмажені, остиглі грибочки в підходящої мисці, заправляємо за смаком майонезом, сіллю і перцем і перемішуємо.
При бажанні можна прикрасити салатик при подачі свіжої зеленню, зеленою цибулею і натертим сиром.