Пропонуємо вам класичні рецепти приготування м'ясного салату. Він виходить неймовірно ситним, смачним і чудово поєднується з будь-яким гарніром.
Класичний рецепт м'ясного салату з яловичиною
Інгредієнти: яловичина відварна – 220 г; картопля – 215 г; консервований горошок – 100 г; морква свіжа – 1 шт.; яйце – 3 шт.; мариновані огірки – 210 г; цибулина– 55 г; спеції. Для заправки:
сметана – 3 ст. ложки; гірчиця гостра – 1 ст. ложка; майонез – 50 мл. Приготування Отже, для приготування класичного м'ясного салату з яловичиною, картоплю і моркву миємо щіткою і відварюємо до м'якості, трохи підсолюємо. Окремо варимо м'ясо і яйця. Потім інгредієнти остуджуємо і чистимо. Далі, картоплю і моркву нарізаємо кубиками маленьких розмірів і кидаємо в салатник. Яйця дрібно рубаємо, а мариновані огірки і м'ясо шаткуємо трохи побільше. Цибулину ріжемо дрібно. Всі інгредієнти викладаємо в салатник і перемішуємо. З майонезу, гірчиці і сметани готуємо заправку і виливаємо її в салат. Добре все перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком.
Класичний рецепт м'ясного салату з куркою
Інгредієнти: грудка свіжа куряча – 320 г; картопля – 220 г; морква – 55 г; яйце – 3 шт.; чорний перець горошком – 2 шт.; огірок консервований – 80 г; горошок консервований зелений – 1 банка; спеції. Приготування Курячу грудку промиваємо, очищаємо від плівки, викладаємо в глибоку каструлю і заливаємо фільтрованої холодною водою. Кидаємо кілька горошків чорного перцю і підсолюємо. Відварюємо м'ясо при слабкому кипінні до готовності, прикривши зверху кришкою. Тим часом промиваємо овочі і відварюємо їх з шкіркою. Готові продукти остуджуємо, чистимо і кришимо кубиками. Відварену грудинку теж шаткуємо кубиками. В окрему миску викладаємо зелений горошок і всі підготовлені інгредієнти. Все акуратно перемішуємо, заправляємо майонезом, підсолюємо і все перемішуємо. Готовий класичний м'ясний салат трохи охолоджуємо і подаємо до столу, посипавши рубаною свіжої зеленню.
Класичний рецепт м'ясного салату з сиром
Інгредієнти: яловичина – 320 г; сир твердих сортів – 120 г; цибулина – 55 г; яйце – 4 шт.; оцет 9% – 3 ст. ложки; майонез для заправки; спеції. Приготування М'ясо перебираємо і відварюємо до готовності, підсолюємо воду за смаком. Далі яловичину остуджуємо і розбираємо на волокна. Точно також готуємо яйця і ріжемо їх кубиками. Чистимо цибулину і шаткуємо тоненькими півкільцями. Заливаємо його прохолодною водою і додаємо трохи оцту. Через 25 хвилин маринад зливаємо, а цибулька обполіскуємо і віджимаємо. Сир натремо в тонку стружку і починаємо формувати салат. На плоске блюдо викладаємо маринований лук. Покриваємо його майонезній сіточкою і розподіляємо рівним шаром трохи відвареного м'яса. Далі кладемо яйця, знову промазуємо майонезом і вкриваємо рештою м'ясом. Посипаємо сиром і відправляємо готовий салат в холодильник приблизно на годину, а потім подаємо на стіл і угощаемся надзвичайно смачним блюдом.
Класичний рецепт м'ясного салату з ковбасою
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; картопля – 450 г; лук свіжий зелений – 05 пучка; свіжий огірок – 100 г; майонез – 60 мл; ковбаса – 150 г; спеції – за смаком. Приготування Картоплю відварюємо «в мундирі» разом з курячими яйцями. Потім охолоджуємо ці продукти, чистимо, нарізаємо кубиками й викладаємо в миску. Зелена цибуля обполіскуємо і рубаємо ножем. Далі шаткуємо кубиками свіжі огірки і сиру ковбасу. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом і ретельно вимішуємо салат. Даємо йому настоятися і через 40 хвилин подаємо до столу.