Салати – невід'ємна частина будь-якого святкового застілля. Вони бувають легкими фруктовими або повноцінними поживними стравами. Ми пропонуємо вам приготувати сьогодні пікантний салат з яловичини з солоним огірком.
Рецепт салату з яловичиною і солоними огірками
Інгредієнти: яловичина (вирізка) – 600 г; яйце сире – 5 шт.; «Російський» сир - 300 г; бочкові огірки солоні – 5 шт; цибулина – 3 шт.; консервований солодкий горошок – 220 г; олія рослинна; горішки кедрові – 50 г; свіжа зелень; чорні маслини – 30 шт.; майонез оливковий – за смаком; спеції. Приготування Шматок м'яса обробляємо, обполіскуємо і відварюємо 2 години до м'якості. Паралельно готуємо яйця, а потім їх чистимо і кришимо кубиками. У сковорідку наливаємо рослинне масло без запаху, розжарюємо його і підрум'янюємо подрібнену цибулю. Сир шаткуємо на тертці, солоні огірочки нарізаємо кубиками, а маслини рубаємо кільцями. Зварену яловичину подрібнюємо тонкою соломкою і змішуємо все в салатник. Додаємо зелений горошок, заправляємо оливковою майонезом і перемішуємо. Зверху прикрашаємо кедровими горішками і рубаною зеленню.
Салат з яловичиною, помідорами і солоними огірками
Інгредієнти: яловичина свіжа – 300 г; картопля – 3 шт.; стиглий помідор – 2 шт.; морква – 1 шт.; солоний бочковий огірок – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; майонез – 100 мл Приготування Картоплю і моркву миємо щіткою і варимо в підсоленій воді у «мундирі». Потім чистимо овочі і шаткуємо ножем дрібними кубиками. Цибуля обробляємо, ошпарюємо окропом і теж тонко шаткуємо. Відварну яловичину, помідори солоні огірки рубаємо смужками і з'єднуємо з підготовленими овочами. Додаємо майонез і ретельно перемішуємо салат.
Салат «Загадка» з яловичиною і солоними огірками
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; яловичина 450 г; часник – 20 р; огірок солоний – 4 шт.; спеції; волоські горіхи; майонез – 200 мл Приготування Для приготування листкового салату з солоними огірками, яловичину промиваємо і відварюємо близько 2 годин. Після цього м'ясо остуджуємо, нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо на сковороді в маслі. Солоні огірочки шаткуємо на дрібній терочке і змішуємо з часником, видавленим через прес. Яйця варимо окремо круто, а потім очищаємо і шаткуємо за допомогою терки. Волоські горішки рубаємо ножем і обсмажуємо кілька хвилин на сухій сковороді. Починаємо викладати салат шарами на плоске блюдо: спочатку м'ясо, потім огіркова суміш з часником і промазуємо майонезом. Посипаємо рівне яйцями, а потім волоськими горіхами. Прибираємо готовий салат зі смаженою індичкою і солоними огірками в холодильник і подаємо до столу.