Вернуться назад Распечатать

Салат з кедровими горішками і креветками

Салат з кедровими горішками і креветками
Правильне страва має не тільки цікавий смак і яскравий зовнішній вигляд, але і яскраве розмаїття. Правильно поєднуючи всі три критерії, ви отримаєте ідеальне блюдо, на зразок салату з кедровими горішками і креветками. Хрусткі і солодкуваті горішки, соковиті креветки і свіже листя салату – ідеальне блюдо в будь-який сезон.

Салат з руколою, черрі, креветками і кедровими горішками


Інгредієнти:

  • королівські креветки - 6 шт.;

  • рукола - 115 г;

  • солодкий цибуля - 45 г;

  • кедрові горішки - 15 г;

  • стиглий авокадо - 1 шт.;

  • томати черрі - 7-10 шт.;

  • листя базиліка - 6-8 шт.;

  • сік одного лайма;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • щіпка сушеного орегано і кайенского перцю.


  • Приготування
    Половину лаймового соку змішайте з перцем і сушеним орегано, додайте щіпку солі і замаринуйте очищені креветочных хвости в отриманій суміші. Через 7-10 хвилин, обсмажте креветки на грилі, поки вони не змінять забарвлення. Поки хвости смажаться, розділіть солодкий цибуля на тонкі кільця, черрі розрізати навпіл, а авокадо наріжте кубиками і збризніть залишилися лаймовим соком. Змішайте підготовлені складові разом з базиліком і горішками, а потім залийте все оливковою олією. Викладіть креветочні хвости поверх. Сервіруйте салат з руколою, черрі, креветками, кедровими горішками і авокадо відразу після приготування, поки ракоподібні не встигли охолонути.

    Салат з апельсином, креветками і кедровими горішками


    Інгредієнти:

  • хвости креветок - 530 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • сік лимона - 15 мл;

  • цибулина фенхелю - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • жменя кедрових горішків.


  • Приготування
    Обсмажте креветочні хвости і викладіть їх поверх скибочок апельсина і кілець фенхелю. Посипте все горішками і заправте сумішшю масла і цитрусового соку.

    Рецепт теплого салату з кедровими горішками, авокадо і креветками


    Інгредієнти:

  • свіжий шпинат - 115 г;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • сир фета - 115 г;
  • Салат з кедровими горішками і креветками

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • кедрові горішки - 65 г;

  • оливкова олія - 45 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • бальзамічний оцет - 30 мл;

  • креветки (очищені) - 270 р.


  • Приготування
    Розтопіть трохи олії на сковороді і використовуйте його для обжарювання цибулевих півкілець. Коли останні розм'якшаться, додайте креветки і дочекайтеся, поки вони порозовеют. Змішайте креветки і цибулю з зеленню шпинату, раскрошенным сиром і горіхами. Підігрійте суміш з бальзаміку з маслом і заправте нею страву.