Правильне страва має не тільки цікавий смак і яскравий зовнішній вигляд, але і яскраве розмаїття. Правильно поєднуючи всі три критерії, ви отримаєте ідеальне блюдо, на зразок салату з кедровими горішками і креветками. Хрусткі і солодкуваті горішки, соковиті креветки і свіже листя салату – ідеальне блюдо в будь-який сезон.
Салат з руколою, черрі, креветками і кедровими горішками
Інгредієнти: королівські креветки - 6 шт.; рукола - 115 г; солодкий цибуля - 45 г; кедрові горішки - 15 г; стиглий авокадо - 1 шт.; томати черрі - 7-10 шт.; листя базиліка - 6-8 шт.; сік одного лайма; оливкова олія - 35 мл; щіпка сушеного орегано і кайенского перцю. Приготування Половину лаймового соку змішайте з перцем і сушеним орегано, додайте щіпку солі і замаринуйте очищені креветочных хвости в отриманій суміші. Через 7-10 хвилин, обсмажте креветки на грилі, поки вони не змінять забарвлення. Поки хвости смажаться, розділіть солодкий цибуля на тонкі кільця, черрі розрізати навпіл, а авокадо наріжте кубиками і збризніть залишилися лаймовим соком. Змішайте підготовлені складові разом з базиліком і горішками, а потім залийте все оливковою олією. Викладіть креветочні хвости поверх. Сервіруйте салат з руколою, черрі, креветками, кедровими горішками і авокадо відразу після приготування, поки ракоподібні не встигли охолонути.
Салат з апельсином, креветками і кедровими горішками
Інгредієнти: хвости креветок - 530 г; оливкова олія - 45 мл; сік лимона - 15 мл; цибулина фенхелю - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; жменя кедрових горішків. Приготування Обсмажте креветочні хвости і викладіть їх поверх скибочок апельсина і кілець фенхелю. Посипте все горішками і заправте сумішшю масла і цитрусового соку.
Рецепт теплого салату з кедровими горішками, авокадо і креветками
Інгредієнти: свіжий шпинат - 115 г; солодкий перець - 2 шт.; сир фета - 115 г; червоний цибуля - 1 шт.; кедрові горішки - 65 г; оливкова олія - 45 г; вершкове масло - 15 г; бальзамічний оцет - 30 мл; креветки (очищені) - 270 р. Приготування Розтопіть трохи олії на сковороді і використовуйте його для обжарювання цибулевих півкілець. Коли останні розм'якшаться, додайте креветки і дочекайтеся, поки вони порозовеют. Змішайте креветки і цибулю з зеленню шпинату, раскрошенным сиром і горіхами. Підігрійте суміш з бальзаміку з маслом і заправте нею страву.