Шукаєте оригінальний, смачне і ситне, але при цьому просте страву – салат з куркою неодмінно припаде вам до душі. Готується він досить легко і неодмінно урізноманітнює як повсякденне меню, так і святковий стіл. Давайте дізнаємося з вами кілька варіантів, які виручать вас у будь-якій ситуації.
Простий і смачний рецепт салату з курки
Інгредієнти: часник – 20 р; морква – 495 г; масло рослинна – 45 мл; цибулина – 1 шт.; коріандр (зерна) – 15 г; цукор дрібний – 15 г; копчене куряче філе – 285 г; яблучний оцет – 45 р. Приготування Моркву чистимо і шаткуємо довгою соломкою на спеціальній тертці. Потім солимо її, додаємо цукор, спеції, насіння коріандру і збризкуємо яблучним оцтом. Цибулину обробляємо, нарізаємо тонкими півкільцями і підрум'янюємо до золотистого кольору. Викладаємо обжарку в салатник, додаємо моркву і куряче філе, розібране на волокна. В самому кінці видавлюємо зубчик часнику, ретельно перемішуємо і знімаємо простий салат з копченою куркою в холодильник на 3 години.
Простий рецепт салату з куркою і квасолею
Інгредієнти: філе курячої грудки – 145 г; біла квасоля – 50 г; цибулина – 1 шт.; ратунда – 1 шт.; хліб житній – 1 скибочка; сметана (не жирна) – 65 г; соєвий соус – 45 г; оцет – 10 мл; вода – 70 мл; цукор – щіпка; спеції. Приготування Куряче філе і суху квасолю відварюємо окремо в підсоленій воді до м'якості. Не гаючи часу, чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо в миску. А щоб він в салаті не гірчить і не перебивав смак інших інгредієнтів, найкраще його замаринувати. Для цього заливаємо цибулю холодною водою, додаємо оцет і кидаємо цукор. Варену курку остуджуємо і ріжемо середніми кубиками. Болгарський перець промиваємо, видаляємо насіння з плодоніжкою і дрібно рубаємо. З'єднуємо в глибокій мисці нарізаний солодкий перець, курку, додаємо варену квасолю і мариновану цибульку. Посипаємо блюдо сухариками і перемішуємо. Якщо сухарики ви вирішили робити самостійно, беремо шматочок житнього хліба і шаткуємо його дрібними кубиками. На сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо його, пересипаємо хліб і обсмажуємо на середньому вогні до рум'яного стану. Потім обсушуємо серветкою від зайвої олії. Заправляємо простий салат з курячої грудки соєвим соусом, нежирної сметаною і приправляємо спеціями.
Простий салат з грибами і куркою
Інгредієнти: курка копчена – 145 г; печериці – 145 г; цибулина – 05 шт.; мариновані огірки (не великі)– 2-3 шт.; петрушка; майонез. Приготування Копчену курку нарізаємо дрібними кубиками. Печериці обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо з подрібненою цибулею. Мариновані огірки шаткуємо кружечками і розрізаємо кожне навпіл.
Тепер змішуємо в мисці курку, овочеву обжарку і огірки. Додаємо трохи майонезу, добре перемішуємо весь салат і перекладаємо його для подачі в гарний посуд. Прикрашаємо блюдо подрібненою свіжою зеленню петрушки і тоненько нарізаними маринованими огірочками.
Простий салат з ананасом і куркою
Інгредієнти: копчена курка – 185 г; консервовані ананаси – 145 г; часник – 2 зубчики; майонез – 55 г; маслини без кісточок або гранатові зерна – для прикраси; сир – 100 р. Приготування Для приготування простого салату і сиром копчену курку нарізаємо дрібними кубиками. З консервованих ананасів обережно зливаємо сік і дрібно шаткуємо їх. Видавлюємо до них часник, заправляємо майонезом і перемішуємо. Тепер беремо салатник, викладаємо на дно шар курки, далі рівномірно розподіляємо ананас і посипаємо зверху натертим на крупній тертці твердим сиром. Прикрашаємо салат маслинами або зернами граната.