Печінковий салат з морквою і цибулею особливо припаде до душі чоловічої аудиторії. Він дуже ситний, насичений і неймовірно смачний. Різноманітні варіації на тему поєднання запропонованих компонентів в такому салаті пропонуємо нижче в наших рецептах.
Печінковий салат - рецепт з морквою і маринованою цибулею
Інгредієнти: печінка яловича або куряча – 550 г; морква – 280 м; цибуля ріпчасту – 280 м; олія рослинна рафінована – 90 мл; очищена вода – 300 мл; сіль – за смаком; цукровий пісок – 25 г; есенція оцтова – 15 мл; мелений чорний перець – 2-3 щіпки; мелений червоний перець – 1 щіпка; спеції. Приготування Першим ділом замаринуем ріпчасту цибулю. Для цього очищаємо його, нарізаємо тонкими півкільцями або кільцями, укладаємо в підходящу ємність і заливаємо підігрітою до кипіння і змішаної з оцтовою есенцією і цукровим піском водичкою. Злегка притискаємо цибульну масу тарілкою або блюдцем, щоб кільця повністю покривалися маринадом і залишаємо для маринування.
В цей час промиту печінку ріжемо на шматочки середнього розміру (курячу можна залишити цілими), заливаємо підсоленій за смаком холодною водою і відварюємо до готовності (приблизно десять хвилин). Одночасно чистимо, натираємо на тертці моркву і обсмажуємо її на сковорідці з рафінованим маслом до м'якості, приправивши в кінці сіллю і перцем.
Готову печінку нарізаємо соломкою або кубиками і закладаємо в сковорідку до моркви. Туди ж відправляємо промаринований цибулю, попередньо зливши з неї рідину. Доводимо страву до смаку додаванням солі, перцю і спецій, перемішуємо і можемо подавати. Такий салатик чудовий як в теплом, так і в холодному вигляді.
Печінковий салат з корейською морквою і цибулею
Інгредієнти: печінка куряча – 350 г; морква по-корейськи – 350 г; яйця курячі – 5 шт.; салатний цибулю – 250 г; часник – 2 зубці; цедра половинки лимона; рафінована рослинна олія; сіль; майонез . Приготування Відварюємо до готовності в підсоленій воді печінку, а потім даємо охолонути й нарізаємо соломкою. Яйця трохи підсолюємо, збиваємо і випікаємо на промасленим сковороді тонкі яєчні млинці. Потім нарізаємо їх у вигляді локшини і додаємо до печінки. Туди ж відправляємо моркву по-корейськи і нарізану тонкими півкільцями салатний цибулю, додаємо цедру половинки лимона, очищені і пропущені через прес зубці часничку, приправляємо масу сіллю і майонезом, акуратно перемішуємо і можемо подавати.
Печінковий салат з вареною морквою і цибулею шарами
Інгредієнти: печінка будь – яка- 350 г; велика морква – 1 шт.; яйця курячі – 2 шт.; маринований салатний цибуля – 100 г; часник – 2 зубці; твердий сир – 120 г; майонез – 220 г; зелень; сіль. Приготування Печінку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді до готовності і після охолодження пропускаємо через дрібну тертку. Окремо варимо також круто яйця і моркву до м'якості, а потім остуджуємо і натираємо на середній тертці. Маринований салатний цибулю також рубаємо ножем до отримання дрібних частинок, а часник очищаємо, видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Залишилося тільки натерти дрібно твердий сир, і
приступаємо до формування листкового салату.
На блюдо встановлюємо формувальне кільце. Половину від усієї натертої печінкової маси змішуємо з невеликою порцією майонезу і викладаємо на дно. Потім викладаємо маринована цибулька, варену моркву і промазуємо шаром часникового майонезу. Наступним шаром будуть яйця і знову майонез. Далі викладаємо перетертий сир, ще трохи майонезу і покриваємо всі залишилася печінкою. Після цього даємо салату трохи настоятися, а потім знімаємо акуратно кільце, прикрашаємо поверхню майонезом, вимальовуючи візерунок на свій смак, і укладаємо листочки свіжої зелені.