Кукурудзяний салат можна готувати цілий рік. Яскраві зерна додадуть страві не тільки приємний солодкуватий смак, але і літній настрій навіть у той час, коли за вікном лежать гори снігу. Крім іншого, кукурудза добре поєднується з безліччю інгредієнтів і може подаватися в холодних і теплих закусках.
Кукурудзяний салат – рецепт
Інгредієнти: солодкий перець - 115 г; сир з великими зернами - 65 г; зелень цибулі - 2-3 пера; молоді кукурудзяні качани - 8-10 шт.; свіжий огірок - 65 г; суцвіття брокколі - 80 г; томат - 90 г; сік лимона - 25 мл; оливкова олія - 30 мл Приготування Тонкою соломкою солодкий перець наріжте і припустіть його на сковороді разом із суцвіттями броколі до м'якості. Змішайте теплі овочі з нарізаним огірком, кукурудзою і томатами, доповніть зеленню цибулі і сервіруйте, полив маслом і соком лимона. В довершення посипте салат з кукурудзяними качанами зернистим сиром.
Салат з кукурудзяними пластівцями і помідорами
Зробити салат більш різноманітним текстурно можна з допомогою сухариків, насіння і горіхів, але якщо ви втомилися від запропонованого одноманітності, то доповніть свою закуску кукурудзяними пластівцями.
Інгредієнти: шинка - 230 г; свіжий огірок - 170 г; кукурудзяні пластівці - 70 г; пекінська капуста - 130 г; майонез ; помідори - 130 р. Приготування Наріжте тонкою соломкою шинку. Нашаткуйте ніжні листя пекінської капусти, а томат і огірок розділіть на кружечки. Приступайте до збирання салату. На дно салатника викладіть кукурудзяні пластівці, покрийте їх шаром шинки і змастіть м'ясо майонезом. Далі викладіть тонкі скибочки свіжий огірків і капусту, а потім знову майонез. У фіналі доповніть блюдо кружечками томатів розподіливши їх по поверхні.
Як приготувати кукурудзяний салат з крабовими паличками?
Всі ми знаємо і любимо класичний «Крабовий», але що якщо зробити його трохи більш оригінальним, додавши в заправку гостроту хрону, а кукурудзу доповнити компанією консервованого горошку.
Інгредієнти: крабові палички - 680 г; яйця - 6 шт.; ріпчаста цибуля - 75 г; майонез - 180 г; соус з хрону - 1/2 ч. ложки; консервована кукурудза - 290 г; консервований горошок - 290 р. Приготування Відваривши яйця круто, подрібніть їх і змішайте з дрібно нарізаним крабовим м'ясом. Додайте шматочки цибулі, попередньо обшпаривши їх. З'єднавши всі інгредієнти, всипте бобові і заправте блюдо простим соусом з майонезу і хрону.