Вернуться назад Распечатать

Кукурудзяний салат

Кукурудзяний салат
Кукурудзяний салат можна готувати цілий рік. Яскраві зерна додадуть страві не тільки приємний солодкуватий смак, але і літній настрій навіть у той час, коли за вікном лежать гори снігу. Крім іншого, кукурудза добре поєднується з безліччю інгредієнтів і може подаватися в холодних і теплих закусках.

Кукурудзяний салат – рецепт


Інгредієнти:

  • солодкий перець - 115 г;

  • сир з великими зернами - 65 г;

  • зелень цибулі - 2-3 пера;

  • молоді кукурудзяні качани - 8-10 шт.;

  • свіжий огірок - 65 г;

  • суцвіття брокколі - 80 г;

  • томат - 90 г;

  • сік лимона - 25 мл;

  • оливкова олія - 30 мл


  • Приготування
    Тонкою соломкою солодкий перець наріжте і припустіть його на сковороді разом із суцвіттями броколі до м'якості. Змішайте теплі овочі з нарізаним огірком, кукурудзою і томатами, доповніть зеленню цибулі і сервіруйте, полив маслом і соком лимона. В довершення посипте салат з кукурудзяними качанами зернистим сиром.

    Салат з кукурудзяними пластівцями і помідорами


    Зробити салат більш різноманітним текстурно можна з допомогою сухариків, насіння і горіхів, але якщо ви втомилися від запропонованого одноманітності, то доповніть свою закуску кукурудзяними пластівцями.
    Інгредієнти:

  • шинка - 230 г;

  • свіжий огірок - 170 г;

  • кукурудзяні пластівці - 70 г;

  • пекінська капуста - 130 г;

  • майонез ;

  • помідори - 130 р.


  • Приготування
    Наріжте тонкою соломкою шинку. Нашаткуйте ніжні листя пекінської капусти, а томат і огірок розділіть на кружечки. Приступайте до збирання салату. На дно салатника викладіть кукурудзяні пластівці, покрийте їх шаром шинки і змастіть м'ясо майонезом. Далі викладіть тонкі скибочки свіжий огірків і капусту, а потім знову майонез. У фіналі доповніть блюдо кружечками томатів розподіливши їх по поверхні.

    Як приготувати кукурудзяний салат з крабовими паличками?


    Всі ми знаємо і любимо класичний «Крабовий», але що якщо зробити його трохи більш оригінальним, додавши в заправку гостроту хрону, а кукурудзу доповнити компанією консервованого горошку.
    Інгредієнти:
    Кукурудзяний салат


  • крабові палички - 680 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • майонез - 180 г;

  • соус з хрону - 1/2 ч. ложки;

  • консервована кукурудза - 290 г;

  • консервований горошок - 290 р.


  • Приготування
    Відваривши яйця круто, подрібніть їх і змішайте з дрібно нарізаним крабовим м'ясом. Додайте шматочки цибулі, попередньо обшпаривши їх. З'єднавши всі інгредієнти, всипте бобові і заправте блюдо простим соусом з майонезу і хрону.