Вернуться назад Распечатать

Салат «Морський коктейль» з креветками і кальмарами

Салат «Морський коктейль» з креветками і кальмарами
Салат «Морський коктейль» з креветками і кальмарами по достоїнству оцінять аматори морепродуктів. Саме в цьому закусочної блюді дари морів чудово розкривають свої смакові якості і разом з тим зберігають в повній мірі всі корисні властивості.
Крім того, відзначимо особливі дієтичні характеристики салату. Морепродукти є відмінним джерелом легкозасвоюваного білка, який набагато швидше і легше перетравлюється організмом. У поєднанні з овочами морський коктейль не завдає абсолютно ніякої шкоди для фігури.

Як приготувати салат з морепродуктів «Морський коктейль» - рецепт з овочами і королівськими креветками


Інгредієнти:

  • морський коктейль (мідії, восьминоги, креветки, кальмари) – 475 г;

  • креветки королівські – 5-7 шт.;

  • свіжі огірки – 2 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • салатний цибулю – 1 шт.;

  • оливки без кісточок – 100 г;

  • помідори черрі – 190 г;

  • сир твердий – 110 г;

  • свіжа зелень на вибір – за смаком;

  • часник – 2 зубці;

  • грейпфрут – 1 шт.;

  • оливкова олія – 75 мл;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Морський коктейль відправляємо в каструлю з киплячою, підсоленій за смаком водичкою, чекаємо, поки знову закипить, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо постояти дві хвилинки. Потім зливаємо вміст на друшляк і залишаємо, щоб з морепродуктів скла вся рідина. Відварюємо до готовності і королівські креветки.
    В цей час очищаємо салатний цибулю шаткуємо півкільцями, а огірки миємо, витираємо насухо і нарізаємо невеликою соломкою. Болгарський перчик позбавляємо від плодоніжки і насіння і подрібнюємо аналогічно огірки, помідори черрі ріжемо на половинки, а оливки подрібнюємо кільцями. Сир пропускаємо через середню терку.
    Змішуємо в мисці морський коктейль, підготовлені овочі, сир, оливки і приступаємо до приготування заправки. Віджимаємо сік з грейпфрута, видавлюємо в нього через прес попередньо очищені зубці часнику, додаємо оливкову олію, присмачую за смаком сіллю, меленим чорним перчиком і цукровим піском, гарненько перемішуємо і виливаємо отриману суміш в салат. Розмішуємо його акуратно, перекладаємо на салатне блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і королівськими креветками і можемо подавати.

    Як готувати салат «Морський коктейль» з яйцями і бринзою?


    Інгредієнти:

  • морський коктейль (креветки, мідії, восьминоги, краби, кальмари) – 475 г;

  • великі курячі яйця – 2 шт.;

  • свіжі огірки – 1-2 шт.;

  • бринза – 120 г;

  • оливки і маслини без кісточок – 120 г;

  • великі салатні листя – 2-3 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • оливкова олія – 75-80 мл;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку, як і в попередньому рецепті, приготуємо належним чином морський коктейль. У цьому випадку можна скористатися рекомендаціями з попереднього рецепту і витримати морепродукти дві хвилини в
    Салат «Морський коктейль» з креветками і кальмарами
    окропі, а потім відкинути на друшляк, або ж обсмажити їх на сковороді з оливковою олією до випаровування рідини. На це буде потрібно приблизно від двох до п'яти хвилин. Для пікантного смаку можна попередньо обсмажити в олії роздавлені зубці часнику, а перед додаванням коктейлю, витягти його і викинути.
    Далі відварюємо, очищаємо і ріжемо на невеликі часточки яйця, подрібнюємо соломкою вимиті і обсушені огірки, а оливки і маслини нарізаємо кружечками. Салатні листя порвемо руками або наріжемо смужками. Після цього змішуємо підготовлені компоненти в салатник, зверху розкладаємо шматочки бринзи і заправляємо салат сумішшю оливкової олії, меленого перцю і солі.