Салат «Морський коктейль» з креветками і кальмарами по достоїнству оцінять аматори морепродуктів. Саме в цьому закусочної блюді дари морів чудово розкривають свої смакові якості і разом з тим зберігають в повній мірі всі корисні властивості.
Крім того, відзначимо особливі дієтичні характеристики салату. Морепродукти є відмінним джерелом легкозасвоюваного білка, який набагато швидше і легше перетравлюється організмом. У поєднанні з овочами морський коктейль не завдає абсолютно ніякої шкоди для фігури.
Як приготувати салат з морепродуктів «Морський коктейль» - рецепт з овочами і королівськими креветками
Інгредієнти: морський коктейль (мідії, восьминоги, креветки, кальмари) – 475 г; креветки королівські – 5-7 шт.; свіжі огірки – 2 шт.; перець солодкий – 1 шт.; салатний цибулю – 1 шт.; оливки без кісточок – 100 г; помідори черрі – 190 г; сир твердий – 110 г; свіжа зелень на вибір – за смаком; часник – 2 зубці; грейпфрут – 1 шт.; оливкова олія – 75 мл; перець чорний мелений – за смаком; цукровий пісок – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Морський коктейль відправляємо в каструлю з киплячою, підсоленій за смаком водичкою, чекаємо, поки знову закипить, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо постояти дві хвилинки. Потім зливаємо вміст на друшляк і залишаємо, щоб з морепродуктів скла вся рідина. Відварюємо до готовності і королівські креветки.
В цей час очищаємо салатний цибулю шаткуємо півкільцями, а огірки миємо, витираємо насухо і нарізаємо невеликою соломкою. Болгарський перчик позбавляємо від плодоніжки і насіння і подрібнюємо аналогічно огірки, помідори черрі ріжемо на половинки, а оливки подрібнюємо кільцями. Сир пропускаємо через середню терку.
Змішуємо в мисці морський коктейль, підготовлені овочі, сир, оливки і приступаємо до приготування заправки. Віджимаємо сік з грейпфрута, видавлюємо в нього через прес попередньо очищені зубці часнику, додаємо оливкову олію, присмачую за смаком сіллю, меленим чорним перчиком і цукровим піском, гарненько перемішуємо і виливаємо отриману суміш в салат. Розмішуємо його акуратно, перекладаємо на салатне блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і королівськими креветками і можемо подавати.
Як готувати салат «Морський коктейль» з яйцями і бринзою?
Інгредієнти: морський коктейль (креветки, мідії, восьминоги, краби, кальмари) – 475 г; великі курячі яйця – 2 шт.; свіжі огірки – 1-2 шт.; бринза – 120 г; оливки і маслини без кісточок – 120 г; великі салатні листя – 2-3 шт.; свіжа зелень – за смаком; оливкова олія – 75-80 мл; перець чорний мелений – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Спочатку, як і в попередньому рецепті, приготуємо належним чином морський коктейль. У цьому випадку можна скористатися рекомендаціями з попереднього рецепту і витримати морепродукти дві хвилини в
окропі, а потім відкинути на друшляк, або ж обсмажити їх на сковороді з оливковою олією до випаровування рідини. На це буде потрібно приблизно від двох до п'яти хвилин. Для пікантного смаку можна попередньо обсмажити в олії роздавлені зубці часнику, а перед додаванням коктейлю, витягти його і викинути.
Далі відварюємо, очищаємо і ріжемо на невеликі часточки яйця, подрібнюємо соломкою вимиті і обсушені огірки, а оливки і маслини нарізаємо кружечками. Салатні листя порвемо руками або наріжемо смужками. Після цього змішуємо підготовлені компоненти в салатник, зверху розкладаємо шматочки бринзи і заправляємо салат сумішшю оливкової олії, меленого перцю і солі.