Відомо, що м'ясо може чудово поєднуватися з фруктами, якщо знати, які фрукти і до якого виду м'яса підбирати. Птах з цитрусовими – класика жанру, але якщо до цього ми звикли тільки запікати качку з апельсинами, то тепер хочемо познайомити вас з незвичайною закускою – салатом з мандаринами і куркою.
Салат «Курка з мандаринами» – рецепт
Інгредієнти: Для салату:
локшина соба - 340 г; курятина - 780 г; морква - 85 м; фіолетова капуста - 115 г; мандарин - 1 шт. Для заправки:
мандарини - 3 шт.; часник - 2 зубки; соєвий соус - 45 мл; кунжутна олія - 30 мл; мед - 25 мл; майонез - 20 р. Приготування Відваріть локшину і відразу ж промийте її холодною водою. Курятину відбийте, приправте і обсмажте до зарум'янювання з обох сторін. Моркву натріть або нашаткуйте вручну разом з капустою. Розберіть мандарин на часточки видаляючи всі надлишки білої м'якоті.
Для заправки пюрируйте часник і додайте його в суміш кунжутної олії сої. Влийте мед, а слідом додайте майонез. Збийте всі складові до кремоподібної консистенції, а потім влийте мандариновий сік.
Заправте салатну суміш соусом і відразу ж сервіруйте.
Салат з мандаринами, креветками і куркою
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 490 г; яєчний білок - 1 шт.; насіння кунжуту - 35 г; мандарини - 2 шт.; бобові паростки - 1 ст.; салатний мікс - 2 ст.; хвости креветок - 260 р. Для заправки:
мед - 25 мл; рисовий оцет - 20 мл; соєвий соус - 45 мл; щіпка кайенского перцю. Приготування Відбийте курятину і приправте її з обох сторін. Занурте філе у збитий білок, дайте надлишків стекти, а потім обваляйте птицю в насінні кунжуту. Мандарини розберіть на часточки.
Змішайте всі компоненти заправки і полийте ними салатний мікс. Зверху викладіть мандаринові часточки, відварні хвости креветок, проростки та ще тепле філе.
Листковий салат з мандаринами і куркою
Інгредієнти: куряче філе - 270 г; мандарини - 2 шт.; авокадо - 1 шт.; томати черрі - 115 г; жменя сухарів; листя салату романо; майонез. Приготування Відварене філе остудіть і розберіть на волокна. Мандарини розберіть на часточки і обережно позбавте їх від білої плівки. Видаліть кісточку з авокадо, а м'якоть наріжте кубиками. Томати черрі розділіть на четвертинки. Романо нашаткуйте. Викладіть підготовлені інгредієнти в салатник шарами, промазуючи шари майонезом через один.
Салат з копченою куркою, мандаринами і сиром
Інгредієнти: оливкова олія - 45 мл; винний оцет - 25 мл; мед - 5 мл; часник - 1 зубок; жменя зелені петрушки; цибулина фенхелю - 1/2 шт.; крес-салат - 115 г; копчена курятина - 255 г; мандарини - 2 шт.; сир фета - 35 р. Приготування Перша четвірка інгредієнтів – складові соусу, які слід збити разом. Тепер зніміть листочки з гілок петрушки, а цибулину фенхеля наріжте півкільцями. Змішайте всі з крес-салатом, додайте розібрану на волокна курятину і заправте компоненти заздалегідь підготовленим соусом. Зверху викладіть мандаринові дольки і доповніть всі раскрошенным сиром фета.
Салат з куркою, мандаринами і горіхами
Інгредієнти: Для салату:
відварна курятина - 245 г; авокадо - 1 шт.; мандарини - 3 шт.; жменя журавлини; суцвіття брокколі - 45 г; по жмені родзинок і волоських горіхів; зелень петрушки. Для заправки:
сік і цедра одного апельсина; винний оцет - 10 мл; діжонська гірчиця - 5 г; майонез - 45 г; часник - 1 зубок; насіння маку - 1 ст. ложка. Приготування Відваріть брокколі і дрібно порубаєте. Курятину розберіть на волокна, а з мандарин зніміть білу плівку. М'якоть авокадо наріжте кубиками. Змішайте підготовлені інгредієнти з рештою складовими зі списку.
Для заправки збийте всі інгредієнти разом. Вилийте отриману суміш поверх салату, перемішайте.