Кальмари є поширеним мешканцем водного царства, володіє ніжним і легким смаком, масою корисних речовин і досить низькою вартістю. Вони чудово поєднуються з більшістю продуктів, тим самим дозволяючи кулінарам досить успішно експериментувати в області приготування салатів, використовуючи їх в якості основного інгредієнта.
Пропонуємо самі прості і смачні результати таких експериментів, які неодмінно сподобаються і вам.
Простий і смачний салат з консервованих кальмарів без майонезу
Інгредієнти: кальмари консервовані – 260 г; горошок консервований – 300 г; відварений в мундирі картоплі і коренеплодів (бу ь – 200 г; огірки солоні або мариновані – 120 г; сметана жирністю 15-20% – 120 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. оливки без кісточок і свіжа зелень для прикраси. Приготування Готується такий салатик за лічені хвилини, особливо якщо картоплю відварити заздалегідь. Достатньо лише нарізати кільцями або соломкою кальмари, подрібнити солоні або мариновані огірки тонкою соломкою, а картопля в мундирі позбавити від шкірки і нарізати кубиками. Укладаємо всі підготовлені компоненти в миску, додаємо консервований горошок, заправляємо все сумішшю сметани, солі і меленого перцю і перемішуємо.
Перекладаємо готовий салат в салатник, прикрашаємо зеленими оливками і гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Самий смачний і простий салат з кальмарами і грибами зі сметаною і майонезом
Інгредієнти: кальмари – 360 г; свіжі печериці – 240 г; сир твердий – 75 г зубці часнику – 1-2 шт.; сметана жирністю 15-20% – 75 г; майонез класичний – 35 г; листочки лавра – 2 шт.; свіжа зелень кропу – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Відварюємо в різних каструлях заздалегідь очищені кальмари протягом двох хвилин і попередньо вимиті печериці протягом десяти хвилин, посоливши перед цим воду і додавши по одному листочку лавра. По готовності і після охолодження грибочки нарізаємо пластинами, а кальмари тонкими кільцями або соломкою. Викладаємо підготовлені компоненти в миску, додаємо перетертий на середньої або дрібної тертці твердий сир, закладаємо також попередньо очищений і видавлений через прес часник і подрібнений свіжий кріп. Заправляємо масу сумішшю сметани, майонезу, солі і перцю і перемішуємо. Перед подачею накладаємо блюдо в салатник і прикрашаємо гілочками кропу.
Самий простий і смачний салат з креветками і кальмарами
Інгредієнти: кальмари – 500 г; креветки очищені – 500 г; салат айсберг – 1/4 качана; крабові палички – 200 г; яйця перепелині – 7 шт.; цибуля зелена – 2 стебла; свіжа зелень кропу – 1 ст. ложка; майонез класичний – за смаком; свіжа зелень – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Кальмари ошпарюємо окропом, очищаємо і відварюємо в киплячій воді протягом двох хвилин. Креветки
при необхідності відварюємо і очищаємо. Відварюємо до готовності перепелині яйця.
Тепер нарізаємо кальмари тонкими кільцями, крабові палички очищаємо і подрібнюємо невеликими брусочками. Шаткуємо також салат айсберг і дрібно подрібнюємо стебла зеленого лука і гілочки свіжого кропу. Перепелині яйця очищаємо і ріжемо на половинки.
Викладаємо підготовлені компоненти в салатник (крім яєць), закладаємо цілі очищені креветки, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець і майонез, гарненько перемішуємо, викладаємо на широке блюдо, прикрашаємо половинками яєць і гілочками свіжої зелені і можемо подавати.