Вернуться назад Распечатать

Як приготувати салат з кальмарів?

Як приготувати салат з кальмарів?
Напередодні свят господині завжди в пошуках смачних і оригінальних страв. Ми спробуємо трохи допомогти, адже у цій статті ми розповімо, як приготувати прості салати з кальмарів, які займуть почесне місце і на звичайному, і на святковому столі.

Простий салат з кальмарами


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 400 г;

  • кальмари – 300 г;

  • консервована кукурудза – 340 г;

  • велике яблуко - 1 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Білокачанну капусту тоненько шаткуємо. Яблуко можна теж нашаткувати тоненькими смужками. Відварені кальмари чистимо і теж ріжемо соломкою. З'єднайте підготовлені продукти разом, туди ж відправляємо консервовану кукурудзу, майонез і перемішуємо.

    Найпростіший салат з кальмарами


    Інгредієнти:

  • рис – 1/4 склянки;

  • цибуля – 120 г;

  • кальмари – 300 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • консервована кукурудза – 340 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Очищений цибулю ріжемо півкільцями, а потім ошпарюємо окропом, щоб усунути небажану гіркоту. Рис відварюємо. Варені кальмари шаткуємо соломкою. Яйця дрібненько кришимо. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо кукурудзу, зливши з неї попередньо рідина, перчимо, підсолюємо за смаком і заправляємо салат майонезом.

    Салат з кальмарами простий і смачний рецепт


    Інгредієнти:

  • кальмари – 250 г;

  • цибуля – 80 г;

  • сир – 120 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 20 г;

  • гриби мариновані – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль;

  • перець;

  • майонез легкий – 80 р.


  • Приготування
    Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо до легкої рум'яності на вершковому маслі. Відварені кальмари ріжемо соломкою сир подрібнюємо на тертці, часник пропускаємо через прес, мариновані грибочки нарізаємо тонкими пластинками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо сіль, перчик, майонез і добре перемішуємо.

    Простий і смачний салат з копчених кальмарів


    Інгредієнти:

  • копчений кальмар – 170 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 70 г;

  • картопля – 200 г;

  • огірок – 150 г;

  • майонез – 100 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку відварюємо картоплю «в мундирі», а яйця круто. Філе кальмара, свіжий огірок і картоплю ріжемо соломкою. Яйця кришимо кубиками. Цибулю шаткуємо півкільцями і обдаємо окропом, щоб прибрати гіркоту. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат майонезом, якщо потрібно підсолюємо і перемішуємо.

    Простий і смачний салат з консервованих кальмарів


    Інгредієнти:

  • печериці – 300 г;

  • селера (корінь) – 1 шт.;

  • кальмари консервовані – 240 г;

  • картопля 5 шт;

  • майонез.


  • Приготування
    Окремо відварюємо гриби, картоплю і корінь селери. Далі грибочки ріжемо пластинками, а селеру і картоплю – кубиками. Консервовані кальмари нарізаємо соломкою. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо салат, а далі пробуємо на смак, якщо потрібно, підсолюємо.

    Смачні прості салати з кальмарами і яйцем


    Інгредієнти:

  • кальмари – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйця, зварені круто – 2 шт.;

  • майонез – 100 г;

  • зелень петрушки;

  • сіль.


  • Приготування
    Тушки очищених кальмарів опускаємо в окріп. Відварюємо після закипання 2 хвилини. Потім воду зливаємо, а кальмари шаткуємо соломкою. Яйця дрібненько рубаємо. Цибулю шаткуємо соломкою і ошпарюємо окропом, щоб прибрати гіркоту. Всі з'єднуємо, додаємо майонез, подрібнену петрушку і перемішуємо.

    Простий і смачний салат з кальмарами і апельсином – рецепт


    Інгредієнти:

  • відварені боби – 500 г;

  • варені кальмари – 500 г;

  • апельсини – 2 шт.;

  • фенхель – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • винний оцет - 05 ч. ложки;

  • діжонська гірчиця – 1 ч. ложка.
  • Як приготувати салат з кальмарів?


    Приготування
    Варені кальмари нарізаємо кільцями. Цибулю шаткуємо півкільцями. Змішати боби з цибулею і кальмарами, додаємо терту цедру 1 апельсина. Фенхель тоненько нарізаємо. Часточки апельсина очищаємо від білих плівочок і ріжемо їх на шматочки бажаної величини. Змішуємо всі інгредієнти. Для заправки змішуємо сік, видавлений з лимона, додаємо в нього оливкову олію, діжонську гірчицю, винний оцет, сіль. Добре перемішуємо, заливаємо цією сумішшю салат з кальмарами, перемішуємо і перед подачею витримуємо в холоді мінімум годину. Приємного апетиту!