Якщо ви шукаєте легкий, але святковий салат на банкетний стіл, то зверніть увагу на яскраву закуску з моцарелли з томатами і руколою. Ця трійка базових інгредієнтів може бути доповнена у подальшому широким спектром доповнень, деяким з них ми маємо намір приділити увагу в цьому матеріалі.
Салат з руколою, помідорами і моцарелою
Інгредієнти: томати черрі - 13 кг; зубок часнику - 1 шт.; оливкова олія - 55 мл; щіпка цукру; бальзамічний оцет - 15 мл; жменя рукколи; моцарелла - 130 р. Приготування 2/3 томатів розріжте навпіл, викладіть на деко і відправте в духовку на 20 хвилин при 210 градусах. Коли помідори стануть м'якими, змішайте з рештою половинками свіжих плодів, приправте цукром, полийте маслом і оцтом. Додайте розтерті часникові зубки і перемішайте складові разом. Викладіть салат на подушку з руколи і додайте кульку моцарелли в центрі.
Салат з руколою, помідорами чері, моцарелою і креветками
Інгредієнти: креветки - 280 м; яйце - 1 шт.; паніровка панко - 1 ст.; дві жмені руколи; каперси - 2 ст. ложки; моцарелла - 245 г; оливки - 20 г; томати черрі - 280 м; бальзамічний оцет - 45 мл; оливкова олія - 45 мл Приготування Очищені хвости креветок опустіть в яйце і обваляйте в крихті. Підрум'яньте хвости у великій кількості масла і розподіліть на серветках. Розділіть томати черрі на половинки. Оливки наріжте колечками. Викладіть рукколу на блюдо, а поверх подушки розкладіть підготовлені інгредієнти, разом з креветками, кубиками моцарели і каперсами. Збийте бальзамік з маслом і полийте заправкою готову закуску.
Салат з руколою, помідорами чері, моцарелою і авокадо
Інгредієнти: жменя житніх сухариків; оливкова олія - 35 мл; жменя петрушки і базиліка; томати - 230 г; рукола - 70 г; свіжий огірок - 160 г; авокадо - 1 шт.; червоний цибуля - 45 г; сир моцарелла - 90 г; сік лимона - по смаку. Приготування Розділіть томати і огірки на шматочки однакового розміру. Авокадо наріжте кубиками і збризніть цитрусовим соком, щоб плід не темнів. Подрібніть червоний цибулю і додайте його до оливковій олії разом з рубаною зеленню і сіллю. Розподіліть овочі на подушці з руколи, додайте кубики сиру і полийте все олією із зеленню. Збризніть готовий салат з руколою, сиром і помідорами соком лимона за смаком. Посипте блюдо сухариками перед сервіруванням.