Креветки можна їсти просто так, деякі люблять їх з пивом, а якщо вони є складовою частиною салату, то може вийти кулінарний шедевр. Ще креветки вважаються найбільш корисними з величезного числа морепродуктів.
Ми підібрали для вас кілька чудових рецептів холодних закусок і з задоволенням хочемо поділитися тим, як приготувати такі прості, але дуже смачні салати з креветками.
Рецепт простого, але дуже смачного салату з креветками
Інгредієнти: креветки – 350 г; крабове м'ясо – 130 г; свіжий огірок – 1 шт.; консервовані кальмари – 1 банку (240 г); консервована кукурудза – 1 банка (280 г); майонез (50%) – 100 г; сметана (20%) – 100 р. Приготування Креветки в підсоленій воді відварюємо протягом 10-12 хвилин. Розкриваючи панцир кожної з креветок витягуємо з нього м'ясо. Відкриваємо баночки з кальмарами і кукурудзою, зливаємо розсіл, кукурудзу відразу висипаємо до креветок, а ось кальмари спочатку ріжемо тонкими, довгими смужками. Красивою нарізаємо соломкою свіжий огірок і викладаємо його в загальну миску, де з'єднуємо всі інгредієнти. Слідом відправляємо туди крабове м'ясо, нарізане довільними, невеликими шматочками.
У рівних пропорціях (1:1) змішуємо сметану з майонезом і заправляємо отриманою сумішшю салат, який з допомогою дерев'яної лопатки добре перемішуємо.
Легкий і смачний салат з креветками
Інгредієнти: готові, очищені креветки – 280 м; кедрові горішки (за бажанням) – одна жменя. помідори черрі – 7-8 штук; адигейський сир – 160 г; селера – 80-100 г; лимонний сік – 15 ст. ложки; сіль «Екстра» - за смаком; оливкова олія – 40 мл Приготування Адигейський сир нарізаємо досить великими кубиками. Довільно, але теж крупно ріжемо листя селери. Помідорчики черрі ріжемо навпіл, якщо хочете, то можна на чотири часточки. З'єднуємо всі порізані інгредієнти в одну ємність з високими стінками для зручного перемішування. Можете додати сюди жменя кедрових горішків - вони внесуть особливу родзинку у смак салату. Викладаємо в цю ж ємність вже підготовлені, очищені креветки, збризкуємо все лимонним соком, за бажанням присипаємо сіллю. На завершення заправляємо отриманий салат оливковою олією і перемішуємо всі інгредієнти.
Якщо ваш салат призначений для особливої урочистості, то ми рекомендуємо розкласти його на прозорі індивідуальні салатниці і піднести кожному з гостей. Його різноманітність кольорів і вишуканий легкий смак залишить всіх просто в захваті.
Самий смачний і простий листковий салат з креветками
Інгредієнти: відварені креветки – 230-240 г; плавлений сирок – 90 г; консервований зелений горошок – 1 банку (280 г); курячі яйця – 3 шт.; цибуля порей – 1 пучок; горбуша солона – 160 г; оливковий майонез – 220 р. Приготування На блюдо з плоским дном викладаємо консервований зелений горошок, який зовсім трохи
поливаємо майонезом. На тертці з дрібними дірочками натираємо плавлений сирок і також покриваємо оливковим майонезом, а зверху притрушиваем половиною дрібно нарубаного зеленого цибулі. Гарно, у вигляді невеликої тонкої соломки нарізаємо солону горбушу і викладаємо її на салат наступним шаром, за яким слід майонезна сіточка. Відварені курячі яйця натираємо прямо на салат і не забуваємо знову про майонез, а поверх нього вже розподіляємо зелену цибульку. Очищаємо відварні креветки і заповнюємо їх м'ясом всю верхівку салату.
Такі смачні і дуже прості в приготуванні салати з смачного м'яса креветок, чудово підійдуть і до сімейного вечері, і до святкового столу.