Салат «Козел на городі» – прекрасний варіант легкій і доступній закуски. Готується страва дуже швидко, а виходить апетитним, корисним та смачним і всі продукти викладаються рівними секторами на плоске блюдо! Давайте дізнаємося, як правильно приготувати салат «Козел на городі».
Рецепт салату «Козел на городі» з корейською морквою
Інгредієнти: шинка – 500 г; корейська морква – 200 г; сухарі – 150 г; помідор – 2 шт.; огірок свіжий – 2 шт.; солодка кукурудза консервована– 1 банка; пекінська капуста – 05 вилка; спеції; майонез . Приготування Для приготування салату «Козел на городі» з корейською морквою спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього шинку, помідори, огірки і китайську капусту шаткуємо тонкою соломкою, а з кукурудзи і моркви обережно зливаємо рідину. Тепер викладаємо все на велике блюдо однаковими секторами. Сухарики розподіляємо гіркою в центрі страви. Майонез і спеції подаємо окремо, і кожен сам заправляє свою порцію.
Святковий рецепт салату «Козел на городі»
Інгредієнти: савойська капуста – 05 вилка; морква – 1 шт.; цибуля зелена – за смаком; огірок – 1 шт.; перець червоний солодкий– 1 шт.; помідор – 1 шт.; сметана нежирна – 100 мл; спеції; свіжий кріп – за смаком. Приготування Овочі гарненько обполіскуємо під водою, обсушуємо на рушник і обробляємо при необхідності. Савойську капусту тонко шаткуємо ножем, а моркву натираємо на тертці. Свіжий огірок, помідори і перець теж рубаємо смужками. Після цього всі овочі ділимо на 2 частини і викладаємо, чергуючи, на плоску тарілку. Зверху салат підсолюємо за смаком і в центр наливаємо сметану. Перед вживанням змішуємо всі інгредієнти між собою і посипаємо рубаним свіжим кропом.
Салат «Козел на городі» з м'ясом
Інгредієнти: капуста свіжа білокачанна – 200 г; буряк – 05 шт.; морква – 1 шт.; консервована солодка кукурудза – 100 г; м'ясо варене – 100 г; картопля – 2 шт.; спеції; масло рослинне – 50 мл Для заправки:
сметана – 100 мл; гірчиця – 3 ст. ложки; часник – за бажанням; свіжа зелень. Приготування Для приготування салату «Козел на городі» промиваємо і очищаємо буряк. Потім натираємо її на середній терочке і відкладаємо в сторону. Капусту тонко шаткуємо, підсолюємо і трохи розминаємо руками. Моркву і відварну буряк чистимо і теж подрібнюємо за допомогою терки. Картопля очищаємо, нарізаємо брусочками і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо його, помішуючи, до готовності і перекладаємо в тарілку. Для приготування заправки змішуємо нежирну сметану з домашньої гірчицею, додаємо подрібнену зелень і видавлюємо часник. Всі продукти викладаємо на тарілку, включаючи кукурудзу. У центрі розподіляємо відварне м'ясо, нарізане шматочками і подаємо готовий салатик, полив зверху заправкою.
Салат «Козел на городі» з чіпсами і куркою
Інгредієнти: куряче філе – 300 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; чіпси – 100 г; буряк – 1 шт.; капуста – 200 г; свіжий огірок – 2 шт.; морква – 2 шт.; спеції; майонез – 100 мл Приготування Окремо варимо до м'якого стану буряк, а потім охолоджуємо її і чистимо. Відварене куряче філе тонко шаткуємо й обсмажуємо, помішуючи, на маслечко, приправивши меленим чорним перцем. Капусту рубаємо, підсолюємо і розтираємо злегка руками. Очищену моркву, огірок і буряк подрібнюємо окремо на крупній терочке. Тепер формуємо наш салат: в середину викладаємо м'ясо, а навколо розподіляємо, чергуючи підготовлені овочі. Прикрашаємо блюдо подрібненими чіпсами і запрошуємо всіх до столу.