Якщо ви не любите рибні салати, а особливо салати з тунцем, то вам обов'язково слід втілити в життя хоча б одне страва з цього матеріалу. Ви здивуєтеся тому, як вдало ця корисна рибка поєднується з широким спектром інгредієнтів. Для тих же, хто любить цю рибу за її простий смак і користь, наші прості рецепти салатів з консервованим тунцем стануть новими фаворитами.
Салат з тунця – простий рецепт
Впевнені, ви ніколи не подумали б, що тунець може добре поєднується з яблуками. Легка кислинка зелених яблук, разом з хрусткою морквою і селерою, додають цій страві не тільки текстуру і яскравість, але і роблять його набагато більш корисним.
Інгредієнти: консервований тунець - 530 г; солодкий цибуля - 35 г; морква - 40 г; стебло селери - 1 шт.; зелене яблуко - 40 г; сік лимона - 30 мл; майонез - 230 мл Приготування Злийте надлишки рідини з консервованого тунця і розберіть рибу виделкою на шматочки поменше. Подрібніть солодкий лук і стебло селери, натріть моркву. Розділіть зелене яблуко на шматочки однакового розміру і збризніть цитрусовим соком. Змішайте всі підготовлені компоненти разом і заправте салат майонезом.
Простий салат з консервованим тунцем
Ще один салат з тунця менш екстравагантний за своїм складом, оскільки готується з риби в суміші з овочами і простим соусом.
Інгредієнти: консервований тунець - 670 г; яйця - 6 шт.; солодкий перець - 115 г; томат - 160 г; зубок часнику; майонез - 230 мл; гірчиця - 5 г; жменя зелені петрушки. Приготування Відваріть яйця круто і довільно подрібніть їх. Наріжте солодкий перець дрібними кубиками разом з томатом. Пюрируйте зубок часнику і змішайте його з майонезом і гірчицею. Раздерите м'якоть тунця виделкою. Змішайте всі компоненти страви разом, включаючи соус і рубану зелень.
Найпростіший салат з консервованого тунця
Для тих, хто хоче зберегти максимум користі тунця і воліє майонезній заправці легку суміш лимонного соку і масла, пропонуємо приготувати цей свіжий і простий салат.
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; лимонний сік - 15 мл; тунець консервований - 320 г; солодкий цибуля - 40 г; солодкий перець - 70 г; жменю свіжого базиліка. Приготування Розділіть солодкий цибуля на тонкі півкільця. Солодкий перець наріжте на кубики однакового розміру. Промийте і обсушіть базиликовые листя. Змішайте всі компоненти між собою і викладіть м'якоть тунця в центрі овочевий подушки. Збийте масло з лимонним соком і сіллю, а потім заправте салат.
Смачний і простий салат з тунця
Інгредієнти: консервований тунець - 230 г; йогурт - для заправки; салат «Айсберг» - 1/2 головки; свіжий огірок - 115 г; жменя зелені цибулі; солодкий перець - 115 г; макарони (варені) - 300 р. Приготування Розберіть салат і обполосніть листя, після чого довільно нарвете їх. Подрібніть свіжий огірок і солодкий перець. Додайте овочі до салату разом з цибулевої зеленню. Доповніть блюдо тунцем і вареними макаронами. Заправте салат йогуртом за смаком і не забувайте про солі з перцем.
Рецепт смачного і простого салату з тунцем
Інгредієнти: картопля - 630 г; зелений горошок - 115 г; яйця - 4 шт.; тунець (в олії) - 420 г; варені креветки (очищені) - 240 г; морква - 80 г; оливки - 90 г; майонез для заправки. Приготування Відваріть картоплю з морквою, а очистивши і охолодивши їх, довільно наріжте. Додайте до овочів відварені креветочні хвости і шматочки тунця, попередньо злив з них масло. Відваріть і подрібніть яйця, а потім додати їх у салат. Доповніть блюдо горошком і маслинами, а потім заправте майонезом за смаком.