Салат з ковбасним сиром – закуска, яку можна адаптувати до повсякденного меню або доповнити оригінальними інгредієнтами, щоб зробити його частиною святкового банкету. Кілька простих версій цієї страви ми розберемо нижче.
Салат з помідорами, шинкою і ковбасним сиром
Інгредієнти: пучок листового салату; томат - 230 г; копчена шинка - 110 г; сир ковбасний - 70 г; консервований ананас - 90 г; насіння кунжуту - 1 ч. ложка; йогурт - 115 мл Приготування Попередньо сполоснувши, нарвете пучок листового салату. Розділіть томат і кільця ананаса на кубики однакового розміру. Подрібніть кубиками сир. Шинку розділіть на тонкі смужки. Розкладіть всі підготовлені інгредієнти на подушці з листового салату, посипте кунжутом. Йогурт приправте і полийте їм закуску зверху.
Рецепт салату з ковбасним сиром
Інгредієнти: консервована горбуша - 210 г; крабові палички - 240 г; томат - 240 г; яйця - 4 шт.; сир ковбасний - 70 г; майонез. Приготування Відокремте м'якоть горбуші і розберіть її виделкою. Томат, крабові палички і відварені яйця розділіть на кубики однакового розміру. Подрібніть сир. Змішайте всі компоненти страви разом і заправте майонезом. Охолодіть салат з крабовими паличками і ковбасним сиром перед сервіруванням.
Салат з сухариками, куркою, помідорами і ковбасним сиром
Інгредієнти: ковбасний сир - 65 г; куряче філе - 240 г; томати - 180 г; скибочки бекону - 40 г; жменя зелені цибулі; майонез - 70 г; вершковий сир – 115 г; пучок листового салату; сухарики - 20 р. Приготування Приготуйте просту салатну заправку, змішавши майонез з вершковим сиром. Додайте в отриману суміш зелень цибулі. Відваріть курятину і розберіть її на шматочки. Томати нарізати довільно, змішайте з куркою, подрібненим ковбасним сиром і соусом. Викладіть охолоджений салат поверх гірки зелені. Посипте сухарями.
Салат з креветок з помідорами і ковбасним сиром
Інгредієнти: Для заправки:
оливкова олія - 35 мл; лимонний сік - 35 мл; мед - 5 мл; щіпка сушеного орегано і гострого перцю; щіпка коріандру і куміна. Для салату:
креветки - 430 г; консервована квасоля - 420 г; консервована кукурудза - 420 г; томати черрі - 340 г; солодкий перець - 90 г; червоний цибуля - 35 г; сир ковбасний - 115 р. Приготування Обсмажте очищені креветочні хвости і охолодіть їх. Змішайте бобові з шматочками помідорів і солодкого перцю, додайте півкільця цибулі і креветки. Приготуйте просту заправку, збивши разом усі складові зі списку. Заправте готовий салат і доповніть кубиками сиру перед подачею.