Святковий стіл завжди асоціюється з великою кількістю ситних страв і безліччю закусок. Але настає момент, коли живіт вже повний, а закушувати ніж потрібно. У цій ситуації виручать легкі салати, рецепти яких ми сьогодні пропонуємо вашій увазі.
Легкий і недорогий овочевий салат на святковий стіл в кошику
Родзинкою цього салату є його подача. Незважаючи на його простий склад, завдяки цікавому антуражу його можна з легкістю приготувати для святкового столу і при цьому здивувати і порадувати гостей.
Інгредієнти: будь-який твердий сир (бажано 2 види, разног кольору) – 200 г; огірок – 2 шт.; солодкий перець – 1 шт.; квасоля червона (з банки або відварна) – 300 г; сирок плавлений твердий – 2 шт.; шинка або шинка – 250 г; сік половинки лимона; гірчиця – 1 ст. ложка; майонез – 1 ст. ложка; перець, пряні трави, сіль. Приготування Готувати салат починаємо зі створення кошиків для його подачі. Для цього крупно натираємо сир, нагріваємо сковороду (бажано з хорошим тефлоновим покриттям) і невеликими порціями, рівномірно розподіляючи по дну, підсмажуємо до розплавлення і підрум'янення 3-5 хвилин. Найголовніше тут, щоб сир схопився і став як млинець, щоб перенести на форму для застигання. Для цього потрібно зняти сковороду з вогню і дати сиру трохи охолонути і схопитися, потім акуратно лопаткою знімаємо сирний млинець зі сковороди і викладаємо на форму. Це може бути склянку чи банку такого діаметру, якого ви хочете отримати порціонну кошик. Поки заготівля тепла, щільно обжимаем нею форму і даємо повністю охолонути. Таку процедуру проробляємо стільки разів, скільки вам потрібно сирних тарілочок для подачі кожному запрошеному.
Для начинки огірок, солодкий перець і шинку нарізаємо дрібною соломкою. Плавлений сирок перед приготуванням краще покласти в морозилку, тоді він легко натрется на тертці. Для соусу змішаємо лимонний сік, майонез, гірчицю, спеції і ретельно розмішуєм. З'єднуємо всі інгредієнти, викладаємо в кошики і поливаємо соусом.
Рецепт легкого і смачного салату з індичкою на святковий стіл
Інгредієнти:
м'ясо індички – 200 г; мікс салатів (або будь-зелений салат для основи) печериці свіжі – 4 шт.; апельсин – 1 шт.; кукурудза солодка – 1 банка; майонез , гірчиця зернятками, соєвий соус, лимонний фреш – по 1 ст. ложці; перець, ароматні трави. Приготування М'ясо індички (філе, або м'ясо з будь-якої іншої частини: гомілки, стегна) ріжемо середніми шматочками, солимо, перчимо і швидко обсмажуємо на великому вогні, щоб сік не встиг стекти. Апельсини і гриби також нарізаємо шматочками середньої величини. Якщо використовуєте для основи не готовий мікс, а салатні листя, їх необхідно помити, висушити і нарвати пелюстками. Змішуємо всі інгредієнти для соусу: майонез, гірчиця зернятками, соєвий соус, лимонний фреш, перець, трави. Складові салату заважаємо між собою і з соусом. Цей легкий салат до святкового столу можна приготувати і без майонезу, замінивши його на оливкову олію.
Легкий і швидкий салат на святковий стіл
Інгредієнти: куряче філе-200 г; сир – 100 г; кукурудза солодка – 200 г; яйця варені – 3 шт.; цибулю білий солодкий – 1 шт.; консервовані ананаси – 6 кілець; майонез, перець, сіль. Приготування Куряче філе зварити, а краще запекти в духовці в рукаві (тоді м'ясо залишиться соковитим і ароматним). Цибулю дрібно нарізати і залити окропом, буквально на хвилинку, щоб позбутися гіркоти. Сир крупно натерти. Яйця, філе і ананаси ріжемо дрібними шматочками. Всі продукти змішуємо з майонезом.
Т. к. рецепт цього салату простий і всіма любимо, здивувати гостей за святковим столом можна химерно прикрасивши його. Наприклад, викласти його у вигляді ялинки, присипати кропом, а з кукурудзи і зерняток граната зробити ялинкові іграшки.