Вернуться назад Распечатать

Новорічні салати без майонезу

Новорічні салати без майонезу
Майонез – вельми улюблений у Росії соус, його у нас додають в різні страви (часто навіть у такі, де він зовсім не потрібен). І добро б, домашній майонез, але немає, найчастіше готовий з корисними добавками.
Але ж можна готувати легкі і смачні новорічні салати без майонезу. Причому, слід зауважити, що майонез часто «забиває» смак інших продуктів, а правильно підібрана заливка або соус, здатні його вигідним чином розкрити, підсилити і підкреслити.
Салати до новорічного столу без майонезу – кращі рецепти представлені далі у статті.
Готуємо, їмо з задоволенням і користю для здоров'я, не гладшаємо.

Новорічний салат без майонезу в латиноамериканському стилі


Інгредієнти:

  • відварна куряча грудка (філе) – 1 шт.;

  • грудинка свиняча копчена – 300 г;

  • червона відварена квасоля (консервована) – 300 г;

  • перець солодкий червоний – 1 шт.;

  • цибуля червоний – 1 шт.;

  • груша – 1-2 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • авокадо – 1 шт.;

  • червоний перець пекучий – 1 шт.;

  • зелень (селера черешкова, петрушка, кінза);

  • олія оливкова – 5 ст. ложок;

  • сік лимона.


  • Приготування
    Спочатку робимо заливку: часник і червоний перець (без насіння) товчемо в ступці з невеликою кількістю солі. М'якоть плоду авокадо протираємо на тертці. Змішуємо часник і авокадо, додаємо масло і сік лимона. Вийшла світла сальса, чудова заправка для салату.
    Куряче м'ясо нарізаємо дрібними довгастими шматочками, грудинку – короткими смужками, солодкий перець і цибулю – короткою соломкою, грушу – дрібними тонкими скибочками. З'єднуємо всі ці продукти в робочій ємності, додаємо квасоля і рубану зелень. Поливаємо соусом і перемішуємо.

    Новорічний салат без майонезу в далекосхідному стилі


    Розрахунок на 2 порції
    Інгредієнти:

  • горбуша малосольна (філе) – 400 г;

  • огірок свіжий – 2 шт. невеликого розміру;

  • плід фенхеля – 1 шт.;

  • перепелині яйця – 6 шт.;

  • зелень (кріп, петрушка, кінза, лемонграс, базилік);


  • Для заливки:

  • часник – 2 зубчики;

  • перець червоний пекучий;

  • кунжутна олія – 3 ст. ложки;

  • натуральний фруктовий оцет (сливовий, наприклад) – 3 ст. ложки;

  • мед натуральний – 1 ст. ложка;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Яйця варимо круто і очищаємо.
    Новорічні салати без майонезу

    Продавлений часник змішуємо з кунжутним маслом, соєвим соусом, медом і оцтом, приправляємо пекучим червоним перцем – вийшла типова заливка для салатів в паназиатском стилі.
    Нарізаємо невеликими скибочками горбушу, плід фенхеля – півкільцями, огірок нарізаємо великими пелюстками на шатківниці.
    Викладаємо на тарілку спочатку огірок, зверху – шматочки горбуші і фенхелю, поруч викладаємо рис (через наскрізний кільце) і по 3 перепелиних яйця. Поливаємо все соусом-заливкою.