Куряче м'ясо часто використовують в салатах, т. до. воно добре поєднується з різними продуктами. У цьому матеріалі ми зібрали кілька гідних варіантів, які напевно сподобаються кожному.
Простий салат з вареної курячої грудкою і помідорами
Інгредієнти: грудка куряча – 600 г; твердий сир Російський – 210 г; томати черрі – 3-4 шт.; квасоля консервована або відварена – 420 г; салат зелений (латук, лоло-россо) – 1 пучок; сухарики; майонез домашній або рослинне масло. Приготування Варимо філе курячої грудки, коли воно буде готове залишаємо в бульйоні на одну годину. Тоді м'ясо буде соковитим. Рвемо на шматочки салатний лист, помідори ріжемо маленькими шматочками, сир тремо на найдрібнішій тертці. Грудку дрібно нарізаємо і з'єднуємо її з іншими продуктами, додаємо соус, перемішуємо, зверху можна прикрасити сухариками.
Дієтичний салат з курячої грудки Це самий простий і легкий дієтичний салат з курячої грудки, який буде за душі і котрі худнуть і людям які просто стежать за фігурою. Він малокалорійний, але ситний.
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; яблуко (кисле) – 1 шт.; сир твердий – 80 г; яйця курячі варені (білок) – 4 шт.; йогурт або нежирна сметана – 100 мл Приготування Грудку варимо, попередньо посоливши воду. Чистимо яблуко і ріжемо його соломкою. З яєць беремо тільки білки. Нарізаємо сир і білки кубиками. Грудку рвемо на волокна. Заправляємо все йогуртом і перчимо за смаком. Можете додати сік лимона.
Салат з копченою курячою грудкою Цей простий, але незвичайний рецепт салату з копченою курячою грудкою стане улюбленим для вас і ваших близьких, як тільки ви спробуєте його.
Інгредієнти:
гриби свіжі (бажано печериці) – 400 г; копчена куряча грудка – 250 г; цибуля біла ріпчаста – 180 г; яйця перепелині – 8 шт.; морквина - 130 г; картопля – 300 г; майонез. Приготування Картоплю і моркву вимиваємо і відварюємо в мундирі, залишаємо остигати. Яйця варимо (попередньо посоливши воду, а щоб шкаралупа не тріснула класти їх потрібно в холодну воду). Гриби миємо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо гриби на вершковому маслі, солимо і даємо охолонути. Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо до розм'якшення і прозорості, даємо охолонути. Нарізаємо копчену грудинку дрібними кубиками. Зварені з шкіркою картоплю і моркву очищаємо і подрібнюємо на тертці. Відварені яйця чистимо (щоб яйця легше чистилися, відразу після приготування потрібно залити їх холодною водою і дати так охолонути), білки натираємо на тертці.
Тепер викладаємо шарами у такому порядку: грудка, потім гриби з цибулею, картопля, морква, яйця, промазуючи кожен шар майонезом. Залишені для прикраси жовтки розминаємо виделкою в крихту і посипаємо зверху.
Простий і легкий салат з курячою грудкою і кукурудзою
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; кукурудза цукрова консервована – 400 г; морква по-корейськи – 220 г; капуста пекінська – верхня половина головки; свіжий огірок – 1 шт.; соус соєвий – 4 ст. ложки. Приготування М'ясо курки нарізаємо скибочками, заливаємо соєвим соусом хвилин на 10. Тим часом огірок, капусту нарізаємо соломкою. Філе обсмажуємо на соняшниковій олії, висипаємо в миску і даємо охолонути. Додаємо до курки всі інші інгредієнти і рослинне масло.
А можна зробити це салат ще смачніше і приготувати соус з оливкової олії, діжонської зернової гірчиці, соєвого соусу і соку половинки лимона. Таким соусом можна заправляти будь-які салати з зеленою основою (капуста, мікс салатів і т. д.). Він робить салати не схожими на інші, заправлені просто майонезом або олією.
Салату з курячою грудкою і рисом Інгредієнти: огірок – 2 шт.; стебла зеленої цибулі – 50 г; петрушка листова – 5 гілочок; грудка куряча відварна – 150 г; рис довгий відварний – 250 г; горошок консервований – 100 г; майонез салатний нежирний – 200 г; чорний перець – 05 ч. ложки; сіль. Приготування Огірки миємо, очищаємо і нарізаємо брусочками, висипаємо в ємність. Зелену цибулю і петрушку миємо, нарізаємо дрібно і додаємо до огірків. Відварну грудку ріжемо на кубики і додаємо до інших продуктів. Додаємо горошок, рис, сіль, спеції і заправляємо майонезом.