Сьогодні ми розповімо як швидко, смачно і недорого приготувати салати на день народження, Новий рік чи будь яке інше свято з доступних компонентів. Бюджетні та смачні варіанти у нашій підбірці рецептів.
Простий і недорогий салат з шинкою
Інгредієнти: шинка – 260 г; солодка консервована кукурудза – 220 г; яйця курячі – 5 шт.; сир копчений – 120 г; сухарики – 180 г; майонез – 240 г; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком; салатні листя. Приготування Готується такий салатик швидко і просто. Відварюємо до повної готовності яйця, занурюємо на хвилину в крижану воду, очищаємо і дрібно шаткуємо. Шинку подрібнюємо невеликою соломкою або кубиками. Аналогічним чином нарізаємо копчений сир. Свіжу зелень промиваємо, обсушуємо й дрібненько розрізаємо гострим ножем.
У мисці з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо консервовану кукурузку, попередньо зливши з неї рідину, викладаємо половину сухариків, заправляємо все майонезом, додаємо сіль і перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо, застелене салатними листям, прикрашаємо зверху рештою сухариками і можемо подавати.
Недорогий салат на святковий стіл з куркою, овочами і чорносливом
Інгредієнти: куряче філе – 220 г; морква – 160 г; картопля – 300 г; буряк – 150 г; яйця – 3 шт.; чорнослив в'ялений – 150 г; салатний цибулю – 100 р; лимонний сік – 40 мл; цукровий пісок – за смаком; майонез – за смаком; горіхи – за смаком; мелений чорний перець; сіль. Приготування Відварюємо до повної готовності окремо куряче філе, яйця, буряк, моркву і картоплю. Потім даємо охолонути, овочі і яйця очищаємо і натираємо на тертці, а куряче м'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Поки варяться овочі, замаринуем цибулю. Нарізаємо його півкільцями, збризкуємо лимонним соком, трохи присаливаем, перчимо, додаємо дрібку цукру, перемішуємо і залишаємо на деякий час. Чорнослив ретельно споліскують і нарізаємо кубиками.
Тепер формуємо салатик, укладаючи по черзі шарами картоплю, потім моркву і яйця, далі куряче м'ясо і мариновану цибулю і завершуємо буряком та чорносливом. Кожен шар присмачую майонезній сіточкою і розмазуємо рівномірно. Притрушиваем салатик подрібненими горіхами і залишаємо в холодильнику для просочення на кілька годин.
Недорогий і смачний салат на швидку руку з копченою куркою - рецепт
Інгредієнти: копчене куряче філе – 275 г; морква – 175 г; картопля – 350 г; яйця – 4 шт.; огірочки мариновані – 220 г; майонез – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Відварюємо в окремих каструльках морква, картопля і яйця, потім даємо охолонути, очищаємо і натираємо на тертці. Поки варяться овочі, нарізаємо невеликими скибочками копчену курячу грудку і мариновані огірочки.
Тепер збираємо салат. Укладаємо шарами спочатку картоплю і моркву, потім копчену курку, огірочки і яйця. Кожен шар присмачую майонезом і при необхідності солимо і перчимо. Даємо салату просочитися протягом декількох годин, а потім подаємо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Ситний і недорогий салат з шинкою і куркою - рецепт
Інгредієнти: шинка – 290 г; куряча грудка – 1 шт.; пекінська капуста – 175 г; морква по-корейськи – 175 г; яйця – 3 шт.; вода – 30 мл; борошно – 15 г; волоські горіхи – 100 г; майонез – 100 г; перець – за смаком; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія; свіжа зелень. Приготування Курячу грудку відварюємо, остуджуємо і нарізаємо соломкою. Шаткуємо також корейську моркву і шинку, подрібнюємо в крихту волоські горіхи. Яйця разбалтываем з дрібкою солі і перцю, додаємо воду і борошно і смажимо традиційний омлет. Даємо йому повністю охолонути, і шаткуємо соломкою. Змішуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо корейську моркву, заправляємо майонезом і перемішуємо. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.