Незважаючи на пору року та погоду за вікном, кожен з нас потребує свіжих овочах і салатах. Поза сезону, свіжі салати можуть сильно вдарити по кишені, але ми пропонуємо вам кілька альтернатив, які будуть доступні круглий рік за цілком розумну ціну. Рецепти простих салатів на кожен день читайте далі.
Самий простий і смачний салат на швидку руку - рецепт
В якості основи цього рецепта можна використовувати практично будь-яку капусту з ніжними листочками. Ми зупинили свій вибір на брюссельській і доповнили її з цибулею шматочками хрусткого бекону для контрасту текстур.
Інгредієнти: брюссельська капуста - 330 г; фіолетовий цибулю - 45 г; бекон - 4-5 ломиків; жменя насіння соняшнику; жменю родзинок; майонез - 75 мл; йогурт - 115 мл; гірчиця - 5 г; мед - 25 мл; винний оцет - 25 мл Приготування З допомогою спеціального слайсера або вручну, дрібно нашаткуйте брюссельську капусту. Розділіть цибулину на тонкі півкільця. Обсмажте Бекон до хрускоту і розкришіть. Змішайте всі підготовлені складові разом, додайте родзинки і насіння.
Приготуйте салатну заправку на основі суміші майонезу, йогурту, гірчиці, оцту і меду. Заправте блюдо отриманим соусом і знову перемішайте. Простий і швидкий салат на кожен день готовий, сервірувати його можна відразу ж або попередньо охолодивши.
Дуже простий салат на швидку руку
Всього четвірка простих інгредієнтів і заправка, в компанії створюють напрочуд просту, а між тим смачну і корисну закуску. Готову страву поєднує в собі легку кислинку заправки, солонуватість сиру і солодкість яблук, а текстуру підкреслюють горішки свіжі салатні листя.
Інгредієнти: Для заправки:
червоний винний оцет - 55 мл; мед - 5 мл; діжонська гірчиця - 5 г; оливкова олія - 115 мл; жменя волоських горіхів; мікс салатної зелені - 115 г; яблуко - 65 г; сир - 45 р. Приготування Розділіть сир на дрібні кубики. Яблука наріжте тонкими скибочками. Розкришите волоські горіхи і нарвете мікс салатної зелені. З'єднайте всі компоненти салату разом. Збийте оцет, мед, гірчицю і масло. Полийте отриманої заправкою салат і перемішайте. Простий і легкий салат готовий, сервіруйте його відразу ж, поки зелень зберегла свою свіжість і хрустку текстуру.
Простий овочевий салат на швидку руку
Інгредієнти: буряк - 310 г; жменя рукколи; оливкова олія - 25 мл; кедрові горіхи - 1/2 ст.; солодкий цибуля - 45 г; сік 1/2 апельсина; жменя оливок. Приготування Відваріть і очистіть буряк. Розділіть м'який коренеплід на тонкі кружечки. Рукколу розподіліть подушкою на блюді для салату, зверху викладіть кружечки буряків і тонкі цибульні кільця. Збризніть маслом блюдо і цитрусовим соком, приправити сіллю і доповніть горішками і оливками.
Такий салат з овочів можна варіювати на свій розсуд, замінивши кедрові горіхи насінням, арахісом або волоськими, додавши до руколі салатний мікс або полив все соком лайма, наприклад.
Простий салат з курки на швидку руку
Інгредієнти: майонез - 45 г; йогурт - 45 г; курятина - 280 м; жменя очищених фісташок; жменю сушеної журавлини; жменя зелені петрушки; мак - 1 ст. ложка; лимонний сік - 15 мл Приготування Приготуйте салатну заправку, змішавши майонез з йогуртом. Курятину відваріть, остудіть і розділіть на волокна. Дрібно порубаєте фісташки і з'єднайте їх з птахом, журавлиною і зеленню петрушки. Заправте салат соусом, додати мак і сік лимона. Перемішавши все ще раз, охолодіть салат і сервіруйте окремо або поверх тосту з темного хліба для більшої ситності. Приємного апетиту!