Рецепт салату з чіпсами «Соняшник» став сучасною класикою з кількох причин: по-перше, інгредієнти для цього страви можна без проблем знайти всюди, по-друге, страва виходить простим і досить смачним, а в-третіх, приголомшливий смак доповнює мальовничий зовнішній вигляд. Хіба цих трьох показників недостатньо для того, щоб приступити до приготування негайно?
Рецепт салату «Соняшник» з чіпсами і кукурудзою
Зазвичай поверхню «Соняшнику» прикрашають маслини, покликані імітувати насіння в серцевині квітки, але для тих, хто не може зарахувати себе до шанувальників маслин, була придумана варіація страви з кукурудзою в складі.
Інгредієнти: курятина - 370 г; кукурудза - 210 г; мариновані печериці - 95 г; морква - 140 г; яйця - 4 шт.; зелень цибулі - 5 пір'я; упаковка картопляних чіпсів; майонез - 190 мл Приготування Перед тим, як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами, підготуйте необхідні інгредієнти. Відваріть курятину і подрібніть її, розібравши на волокна. Викладіть курку гіркою на плоске блюдо і збризніть невеликою кількістю майонезу. Відваріть моркву і, очистивши її, натріть. Викладіть шар тертої моркви поверх курятини, змастіть майонезом. Слідом розподіліть подрібнені мариновані шампіньйони і дрібно нарізані яйця. Змастіть всі фінальним і самим тонким шаром майонезу, а потім покрийте зернами кукурудзи. По боках вставте чіпси, розподіляючи їх на манер квіткових пелюсток. Стики пелюсток і шару кукурудзи прокладете дрібно нарізаною цибулею.
Салат «Соняшник» з чіпсами, куркою і грибами
Інгредієнти: яловичина (філе) - 370 г; яйця - 4 шт.; жменю маслин; мариновані шампіньйони - 115 г; упаковка чіпсів; майонез - 170 мл Приготування Приготуйте курятину будь-яким бажаним способом, деякі люблять обсмажувати птицю, в той час як інші запікають або відварюють. Так чи інакше, готове м'ясо потім остудіть і подрібніть. Відваріть яйця, розділіть і подрібніть білки окремо від жовтків. Наріжте шампіньйони пластинами. Маслини розділіть на половинки.
В основу салату викладіть шар курятини і покрийте його майонезом. Далі розподіліть гриби, знову соус, яєчні білки, знову майонез і жовтки. Поверх жовтків розкладіть шматочки маслин. Салат у вигляді соняшника з чіпсами не буде завершений, якщо не декорувати його самими чіпсами, виступаючими у ролі пелюсток, оздоблюють серцевину квітки по всій окружності.
Салат «Соняшник» з чіпсами і шпротами – рецепт
Інгредієнти: шпроти - 235 г; яйця - 4 шт.; майонез - 165 г; чіпси; ріпчаста цибуля - 45 г; сир - 95 г; жменю маслин; консервована кукурудза - 110 р. Приготування Обшпарте подрібнену цибулю, щоб позбавитися від зайвої гіркоти, а потім розітріть його зі шпротами і ложкою майонезу в пасту. Відваріть яйця і, розділивши їх, наріжте білки і викладіть їх в основу салату. Поверх розподіліть рибну масу і трохи майонезу. Викладіть шар тертого сиру, соус, яєчні жовтки і кукурудзу. Декоруйте поверхню салату половинками маслин, викладіть чіпси по колу.
Салат «Соняшник» з чіпсами і з печінкою тріски
Інгредієнти: печінка тріски - 1 банка; картопля - 340 г; солоні огірки - 140 г; яйця - 5 шт.; майонез; жменю маслин; упаковка чіпсів. Приготування Злийте надлишки жиру з печінки тріски, подрібніть її і збризніть краплею лимонного соку. Відваріть і наріжте картоплю. Яйця сверите круто, розділіть і наріжте білки окремо від жовтків. В основу блюда викладіть картоплю, покрийте його шаром соусу, далі розподіліть печінка, за нею – білки, знову соус, шматочки огірків, трохи майонезу і жовтки. Декоруйте поверхню половинками маслин, а чіпси викладіть пелюстками навколо салату.