Пропонуємо вашій увазі прості рецепти салатів з грибами. Таке блюдо – справжня їжа для гурманів і цінителів смачної їжі. Воно виходять неймовірно ніжними, пікантними і припаде до смаку всій вашій родині.
Простий салат з кальмарами і печерицями
Інгредієнти: кальмари – 1 кг; мариновані печериці – 800 г; цибулина – 3 шт.; майонез – 200 мл; спеції; олія рослинна. Приготування Кальмари промиваємо і відварюємо кілька хвилин в киплячій підсоленій воді. Після цього остуджуємо морепродукти і нарізаємо смужками. Очищену цибулину тонко шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо в сковороді рослинне масло до золотавого кольору. Тепер викладаємо обжарку в глибокий салатник, додаємо кальмари, мариновані гриби і заправляємо салат майонезом. Добре перемішуємо його і приправляємо за смаком улюбленими спеціями.
Салат з маринованими грибами печерицями і куркою
Інгредієнти: грудка куряча – 2 шт.; перець червоний болгарський – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; гриби мариновані – 450 г; майонез – за смаком; морква – 1 шт.; свіжа зелень. Приготування Курячу грудку спочатку відварюємо, а потім остуджуємо і подрібнюємо кубиками. Моркву чистимо, шаткуємо кільцями і підрум'янюємо на рослинному маслечко до м'якого стану. Потім обробляємо цибулину, подрібнюємо її півкільцями і пасеруємо окремо. Болгарський перець чистимо від насіння, обполіскуємо, рубаємо соломкою і підрум'янюємо кілька хвилин. Після цього викладаємо всі інгредієнти в красивий салатник, заправляємо блюдо майонезом і ретельно перемішуємо. Прикрашаємо салат з куркою і грибами гілочкою зелені і подаємо до святкового столу.
Салат зі смаженими грибами печерицями
Інгредієнти: картопля – 100 г; свіжі печериці – 150 г; морква по-корейськи – 50 г; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Першим ділом готуємо всі продукти. Для цього печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Картопля промиваємо і, не очищаючи, відварюємо, а потім остуджуємо, чистимо і кришимо маленькими кубиками. Оброблену від лушпиння цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з грибами на рослинному маслечко. Після цього викладаємо овочі в салатник, додаємо картоплю, моркву по-корейськи. Заправляємо маслом блюдо і посипаємо спеціями за смаком.
Простий салат з сирими печерицями
Інгредієнти: печериці свіжі– 250 г; свіжий огірок – 05 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 1 зубчик; лимонний сік – 05 ч. ложки; свіжа зелень; коріандр – щіпка; олія рослинна. Приготування Гриби, часник і свіжий огірок шаткуємо тонкими пластинами. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, а зелень рубаємо ножем. Тепер викладаємо підготовлені інгредієнти в салатник, додаємо спеції, коріандр, заправляємо олією і скроплюємо лимонним соком. Гарненько перемішуємо салат і наполягаємо 30 хвилин в холодильнику.
Салат з печериць і солоних огірків
Інгредієнти: свіжі гриби – 300 г; мариновані огірки – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; яйце – 2 шт.; майонез – 2 ст. ложки; зелений консервований горошок – 50 г; картопля – 1 шт.; спеції; олія рослинна; свіжа зелень за бажанням. Приготування Цибулину і гриби чистимо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо овочі кілька хвилин на розігрітому рослинному маслі, помішуючи і подсаливая за смаком. Тим часом відварюємо «в мундирі» картоплю охолодити його, очищаємо і нарізаємо кубиками. Огірки подрібнюємо точно також, а яйця відварюємо круто, чистимо й дрібненько рубаємо. Тепер викладаємо в салатник огірки, картоплю, яйця і висипаємо консервований горошок. Додаємо овочеву обжарку, заправляємо майонезом, приправляємо за бажанням спеціями і перемішуємо салат.