Салати з курки виходять легкими, неймовірно смачними і, до того ж просто готуються. Ніжна структура курячого м'яса чудово поєднується практично з усіма продуктами, що відкриває широкі можливості для експериментів.
Пропонуємо кілька кращих салатів з курки, які ідеально підійдуть до святкового столу і неодмінно сподобаються вам і вашим гостям.
Дуже простий і смачний салат з куркою і ананасами - рецепт
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 550 г; консервована кукурудза – 270 г; консервовані ананаси – 270 г; зелена цибуля – 2-3 стебла; майонез – 200 г або по смаку; сіль – за смаком; свіжа зелень для прикраси. Приготування Готується такий салатик дуже просто і швидко. Досить відварити куряче м'ясо в підсоленій воді протягом двадцяти п'яти-тридцяти хвилин, а потім охолодити і нашаткувати невеликими кубиками. Тепер у глибокій мисці змішуємо курку, кукурудзу і консервовані ананаси, нарізані шматочками. Додаємо подрібнений косими пір'ям зелений лук, майонез, сіль, перемішуємо, перекладаємо в гарний посуд і можемо подавати, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Простий і смачний салат «Цезар» з куркою - рецепт
Інгредієнти: куряче філе – 370 г; яйця – 4 шт.; часникові сухарики – 100 г; твердий сир – 210 г; помідори черрі – 210 г; листя салату – 210 г; рослинна олія; сіль; перець; Для заправки:
оливкова олія – 100 мл; сік половини лимона; часник – 2 зубчики; гірчиця столова – 40 г; сіль – за смаком. Приготування Відварюємо яйця протягом десяти хвилин, а потім очищаємо і нарізаємо часточками. Куряче філе промиваємо, нарізаємо невеликими брусочками і обсмажуємо на рафінованій олії до підрум'янення. В кінці смаження приправляємо куряче м'ясо сіллю і перцем. Натираємо на тертці сир, помідори черрі ріжемо на половинки.
Готуємо заправку, змішавши в мисочці всі компоненти зі списку інгредієнтів, часник для цього очищаємо і пропускаємо через прес.
На плоскому блюді маємо розірвані на шматки салатні листя і поливаємо їх небагато заправкою. Потім викладаємо хаотично курку, яйця, помідори черрі і сухарики, присмачую салат заправкою, притрушиваем сиром і можемо подавати.
Смачний салат з куркою, грибами і пекінською капустою - простий рецепт
Інгредієнти: куряче філе – 200 г; капуста пекінська – 150 г; печериці – 220 г; яблуко – 100 г; твердий сир – 95 г; майонез – за смаком; сіль – за смаком; перець – за смаком; рослинна олія; свіжа зелень, горіхи і перепелині яйця для прикраси. Приготування Куряче філе відварюємо, а подрібнені гриби обсмажуємо до готовності, посоливши і поперчив. Нарізаємо соломкою куряче м'ясо і очищене яблучко, додаємо обсмажені шампіньйони, натертий сир, заправляємо все майонезом, присмачую за смаком сіллю і перемішуємо. Викладаємо салат в салатник, прикрашаємо половинками перепелиних яєць, подрібненими горіхами і свіжою зеленню.