Вернуться назад Распечатать

Салат із зелених помідор

Салат із зелених помідор
Якщо у вас є в засіках баночка солоних зелених помідор, то їх можна застосувати для приготування різних салатів, які підійдуть в якості додаткової пікантною закуски до м'ясних страв. Кілька таких рецептів салатів з солоних зелених томатів пропонуємо нижче.

Салат з солоних зелених помідорів - швидкий рецепт


Інгредієнти:

  • солоні зелені помідори середнього розміру – 4-5 шт.;

  • цибуля ріпчаста білий – 1-2 шт.;

  • яблучний оцет – 10 мл;

  • рослинна олія – за смаком.


  • Приготування
    Ріпчаста білий цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями або тонкими шматочками, заливаємо окропом і залишаємо на три-п'ять хвилин. За цей час нарізаємо зелені помідори часточками або кубиками. Потім відкидаємо цибулю на друшляк, заливаємо холодною водою і додаємо яблучний оцет. Даємо постояти п'ятнадцять хвилин, потім воду зливаємо, цибулю перекладаємо до нарізаних помідорів, додаємо за смаком рослинне масло, перемішуємо і ставимо в прохолодне місце на один-два години для настоювання. Можна опустити останній етап і подати салат з солоними зеленими помідорами до столу відразу, теж буде дуже смачно.

    Салат з солоних зелених томатів та копченої курки з майонезом - рецепт


    Інгредієнти:

  • солоні зелені помідори середнього розміру – 3-4 шт.;

  • копчений окорочок – 1 шт.;

  • картопляні бульби – 3-4 шт.;

  • салатний цибулю – 120 г;

  • майонез – за смаком;

  • свіжа зелень на вибір.


  • Приготування
    Відварюємо картопляні бульби до готовності, даємо охолонути, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Від копченого стегенця відокремлюємо м'якоть і розбираємо її на волокна або нарізаємо соломкою або кубиками. Салатний цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями або дуже тоненькими часточками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо за бажанням свіжу нарубану зелень, заправляємо майонезом і перемішуємо.

    Рецепт швидкого салату з солоних зелених помідорів


    Інгредієнти:

  • солоні помідори ;
  • Салат із зелених помідор

  • часник – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Дуже смачний і швидкий салат з солоних або квашених помідор можна приготувати за лічені хвилини. Нарізаємо зелені помідори часточками і укладаємо в миску. Додаємо за смаком очищений і дрібненько нарубаний часник і свіжу зелень петрушки і кропу, заправляємо рослинною, можна нерафінованим маслом, перемішуємо і можемо подавати.