Якщо у вас є в засіках баночка солоних зелених помідор, то їх можна застосувати для приготування різних салатів, які підійдуть в якості додаткової пікантною закуски до м'ясних страв. Кілька таких рецептів салатів з солоних зелених томатів пропонуємо нижче.
Салат з солоних зелених помідорів - швидкий рецепт
Інгредієнти: солоні зелені помідори середнього розміру – 4-5 шт.; цибуля ріпчаста білий – 1-2 шт.; яблучний оцет – 10 мл; рослинна олія – за смаком. Приготування Ріпчаста білий цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями або тонкими шматочками, заливаємо окропом і залишаємо на три-п'ять хвилин. За цей час нарізаємо зелені помідори часточками або кубиками. Потім відкидаємо цибулю на друшляк, заливаємо холодною водою і додаємо яблучний оцет. Даємо постояти п'ятнадцять хвилин, потім воду зливаємо, цибулю перекладаємо до нарізаних помідорів, додаємо за смаком рослинне масло, перемішуємо і ставимо в прохолодне місце на один-два години для настоювання. Можна опустити останній етап і подати салат з солоними зеленими помідорами до столу відразу, теж буде дуже смачно.
Салат з солоних зелених томатів та копченої курки з майонезом - рецепт
Інгредієнти: солоні зелені помідори середнього розміру – 3-4 шт.; копчений окорочок – 1 шт.; картопляні бульби – 3-4 шт.; салатний цибулю – 120 г; майонез – за смаком; свіжа зелень на вибір. Приготування Відварюємо картопляні бульби до готовності, даємо охолонути, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Від копченого стегенця відокремлюємо м'якоть і розбираємо її на волокна або нарізаємо соломкою або кубиками. Салатний цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями або дуже тоненькими часточками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо за бажанням свіжу нарубану зелень, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Рецепт швидкого салату з солоних зелених помідорів
Інгредієнти: солоні помідори ; часник – за смаком; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; рослинне масло. Приготування Дуже смачний і швидкий салат з солоних або квашених помідор можна приготувати за лічені хвилини. Нарізаємо зелені помідори часточками і укладаємо в миску. Додаємо за смаком очищений і дрібненько нарубаний часник і свіжу зелень петрушки і кропу, заправляємо рослинною, можна нерафінованим маслом, перемішуємо і можемо подавати.