Ах, знову свято! І, звичайно ж, в першу чергу потрібно скласти меню святкового столу, в яке неможливо не включити закуски. А саме основна вимога: щоб салати можна було просто і швидко зробити? так як, готуючись до дня народження, часу на складне приготування страв зовсім не залишається. І ми хочемо запропонувати саме те, що вам потрібно: кілька простих рецептів для найпростіших, святкових і в той же час оригінальних салатів на день народження, та ще й розповімо, як їх приготувати.
Простий салат на день народження «Морський»
Інгредієнти: крабові палички – 220 г; курячі яйця – 4 шт.; консервований зелений горошок – 250 г; філе оселедця в олії – 1 банка на 180 м; ріпчаста цибуля – 05 однієї цибулини. майонез (67% жирності) – 280 р. Приготування Зливаємо масло з оселедця і нарізаємо її філейні шматочки на кубики. Крабові палички ріжемо у вигляді дрібних кубиків і викладаємо в чашу з оселедцем. Дуже дрібно кришимо половинку однієї цибулини і викладаємо разом із зеленим горошком, в ту ж ємність. Яйця відварюємо, очищаємо і тремо в салат, використовуючи при цьому велику тертку. Заправляємо нарізані інгредієнти майонезом і перемішуємо всі разом.
Цей салат рекомендуємо одразу подавати на стіл, так він практично не має продуктів, які б увібрали в себе багато майонезу, а навпаки, можуть дати відтік рідини.
«Дівчисько» - простий салат на свято
Інгредієнти: куряча печінка – 800 г; курячі яйця – 5 шт.; цибуля – 2 шт.; мариновані печериці – 420 г; оцет (9%) – 30 мл; вода – 60 мл; перець, сіль – за смаком; рослинне масло – 70 мл; майонез – 250 р. Приготування Курячу печінку промиваємо водою, присипаємо сіллю, а після перцем і обсмажуємо до готовності на сковороді з рослинним маслом. Викладаємо на тарілку і даємо їй час охолонути. Лук очищаємо і нарізаємо тоненькими півкільцями, який складаємо в піалу, заливаємо оцтом, розведеним водою і відставляємо для маринування на 25-30 хвилин. Відварюємо курячі яйця круто, очищаємо і тремо, використовуючи тертці з великими отворами. Мариновані грибочки нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо до яєць. Сюди ж ріжемо охолоджену печінку у вигляді соломки або пластинками. Вже промаринований цибулю віджимаємо від рідини і викладаємо його в миску з усіма інгредієнтами. За смаком все посаливаем і рясно заправляємо салат майонезом, щоб він не був сухим. Обов'язково ставимо його в холодильник хоча б на дві години. Потім дістаємо, перемішуємо і так як печінка зазвичай бере багато на себе майонезу, то можна трохи додати. Тепер салат можна подавати на святковий стіл.
Простий і недорогий салат «Кореяночка»
Інгредієнти: морква – 2 шт.; буряк – 2 шт.; рис (довгозернистий) – 2/3 склянки; ріпчаста цибуля – 2 шт.; вода – 80 мл; оцет – 40 мл; гостра приправа для моркви по-корейськи – 1 пачка; рослинна олія – 150 мл; сіль – за смаком; часник – 3 зубки. Приготування Очищену моркву і буряк натираємо окремо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Пропускаємо Через прес часник, заливаємо його 120 мл рослинного масла, висипаємо сюди ж приправу і все перемішуємо. Поділяємо отриману суміш надвоє, затока однією частиною моркву, а інший буряк і ставимо їх в холодильник до ранку.
На наступний день: з'єднуємо воду з оцтом і заливаємо ними тонко нарізаний на чверть кільця цибулю, який буде маринуватися в цьому розчині півгодини. У добре підсоленій воді відварюємо до повної готовності рис і відставляємо його остигати.
Морква з'єднуємо з буряком, додаємо до них віджатий маринований цибулю і охолоджений рис. Доливаємо до всього десь 20 мілілітрів масла, підсолюємо за смаком і добре перемішуємо салат.
Такий простий салат, приготовлений на день народження, заощадить бюджет, адже за вартістю є недорогим.