Вернуться назад Распечатать

Прості салати на день народження

Прості салати на день народження
Ах, знову свято! І, звичайно ж, в першу чергу потрібно скласти меню святкового столу, в яке неможливо не включити закуски. А саме основна вимога: щоб салати можна було просто і швидко зробити? так як, готуючись до дня народження, часу на складне приготування страв зовсім не залишається. І ми хочемо запропонувати саме те, що вам потрібно: кілька простих рецептів для найпростіших, святкових і в той же час оригінальних салатів на день народження, та ще й розповімо, як їх приготувати.

Простий салат на день народження «Морський»


Інгредієнти:

  • крабові палички – 220 г;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • консервований зелений горошок – 250 г;

  • філе оселедця в олії – 1 банка на 180 м;

  • ріпчаста цибуля – 05 однієї цибулини.

  • майонез (67% жирності) – 280 р.


  • Приготування
    Зливаємо масло з оселедця і нарізаємо її філейні шматочки на кубики. Крабові палички ріжемо у вигляді дрібних кубиків і викладаємо в чашу з оселедцем. Дуже дрібно кришимо половинку однієї цибулини і викладаємо разом із зеленим горошком, в ту ж ємність. Яйця відварюємо, очищаємо і тремо в салат, використовуючи при цьому велику тертку. Заправляємо нарізані інгредієнти майонезом і перемішуємо всі разом.
    Цей салат рекомендуємо одразу подавати на стіл, так він практично не має продуктів, які б увібрали в себе багато майонезу, а навпаки, можуть дати відтік рідини.

    «Дівчисько» - простий салат на свято


    Інгредієнти:

  • куряча печінка – 800 г;

  • курячі яйця – 5 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • мариновані печериці – 420 г;

  • оцет (9%) – 30 мл;

  • вода – 60 мл;

  • перець, сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 70 мл;

  • майонез – 250 р.


  • Приготування
    Курячу печінку промиваємо водою, присипаємо сіллю, а після перцем і обсмажуємо до готовності на сковороді з рослинним маслом. Викладаємо на тарілку і даємо їй час охолонути. Лук очищаємо і нарізаємо тоненькими півкільцями, який складаємо в піалу, заливаємо оцтом, розведеним водою і відставляємо для маринування на 25-30 хвилин. Відварюємо курячі яйця круто, очищаємо і тремо, використовуючи тертці з великими отворами. Мариновані грибочки нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо до яєць. Сюди ж ріжемо охолоджену печінку у вигляді соломки або пластинками. Вже промаринований цибулю віджимаємо від рідини і викладаємо його в миску з усіма інгредієнтами. За смаком все посаливаем і рясно заправляємо салат майонезом, щоб він не був сухим. Обов'язково ставимо його в холодильник хоча б на дві години. Потім дістаємо, перемішуємо і так як печінка зазвичай бере багато на себе майонезу, то можна трохи додати. Тепер салат можна подавати на святковий стіл.

    Простий і недорогий салат «Кореяночка»


    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • буряк – 2 шт.;

  • рис (довгозернистий) – 2/3 склянки;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • вода – 80 мл;

  • оцет – 40 мл;

  • гостра приправа для моркви по-корейськи – 1 пачка;

  • рослинна олія – 150 мл;

  • сіль – за смаком;

  • часник – 3 зубки.


  • Приготування
    Очищену моркву і буряк натираємо окремо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Пропускаємо Через прес часник, заливаємо його 120 мл рослинного масла, висипаємо сюди ж приправу і все перемішуємо. Поділяємо отриману суміш надвоє, затока однією частиною моркву, а інший буряк і ставимо їх в холодильник до ранку.
    Прості салати на день народження

    На наступний день: з'єднуємо воду з оцтом і заливаємо ними тонко нарізаний на чверть кільця цибулю, який буде маринуватися в цьому розчині півгодини. У добре підсоленій воді відварюємо до повної готовності рис і відставляємо його остигати.
    Морква з'єднуємо з буряком, додаємо до них віджатий маринований цибулю і охолоджений рис. Доливаємо до всього десь 20 мілілітрів масла, підсолюємо за смаком і добре перемішуємо салат.
    Такий простий салат, приготовлений на день народження, заощадить бюджет, адже за вартістю є недорогим.